Як убезпечити свої майнові права при вступі в шлюб, крім шлюбного контракту?

Я живу в цивільному шлюбі з молодим чоловіком 2 роки. Ми вирішили придбати квартиру в іпотеку. У мене була своя квартира в м. Перм, я її продала, для того що б у нас був початковий внесок на іпотеку. Квартиру ми хочемо купувати в терміновому порядку, і оформляти на цивільного чоловіка, тому він буде виступати позичальником. У банку нам сказали, що якщо ваш шлюб не зареєстрований, то власність 100% будуть оформляти на позичальника, а я піду як созаемщик.
Оформляти свої стосунки в РАГСі ми плануємо пізніше.
Як поступити і убезпечити себе в майбутньому, якщо на момент реєстрації шлюбу власність на квартиру буде оформлено на чоловіка, а в реальності початковий внесок був з моїх особистих коштів і наступні платежі будуть здійснюватися із загального бюджету спільно.
Я думала про складання шлюбного контракту після того як ми зареєструємо шлюб, але завжди є ризик того, що після покупки нерухомості мій чоловік відмовиться від складання шлюбного контракту, а угода вже здійснена.
Спасибі!

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. Вам необхідно зберегти договір купівлі-продажу вашої квартири із зазначенням у ньому реальної ціни, за яку була продана квартира. Якщо надалі вам доведеться ділити майно в суді, доказом того, що квартира купувалася на ваші грошові кошти, стане зазначений договір. Однак найбільш надійним способом захисту ваших прав стане шлюбний договір.

 

Додаткові матеріали:

  • Які права має чоловік на квартиру, взяту в іпотеку до укладення шлюбу?
  • Як буде розділена квартира між подружжям, якщо основна частина внесена друж ...
  • Права подружжя на квартиру, придбану в шлюбі, на особисті кошти дружина?
  • Чи має колишня дружина права на квартиру, придбану в шлюбі на кошти, вируче ...
  • Шлюбний контракт

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ