Чи існує спосіб передати квартиру у власність подружжя, виключивши претензії спадкоємців на неї?

Добрий день!
Ситуація наступна. У 2005 р. ми з дружиною (другий шлюб) купили однокімнатну квартиру (іпотека, зараз виплачуємо, готується оформлення у власність). В інвестиційному договорі - я один, і квартира буде оформлена у мою власність.
Від першого шлюбу є двоє дітей, живі мої мати і батько.
У випадку моєї смерті, наскільки мені відомо, для дружини є загроза претензій від моїх спадкоємців на цю квартиру. Це прописка спадкоємців в квартирі, продаж ними їх частини квартири яка отримана в спадщину, і т.д. Чи реальна ця загроза, і які дії потрібно мені зробити щоб ці загрози усунути? Розглядали договір дарування квартири дружині, але тоді в разі смерті дружини та ж сама проблема виникає для мене з боку її спадкоємців (дочка). Чи можливий шлюбний контракт згідно з яким ніякі ділення квартири неможливі!
при житті мене чи дружини? Або інші документи дають вищевказані гарантії? Якщо цей заповіт (я заповідаю квартиру дружині повністю) - то наскільки мені відомо діє останній заповіт, і дружину цей варіант не влаштовує, тому в будь-який момент я можу переписати заповіт на дітей.

Микола

Відповідь юриста:

Привіт, Микола. У вашому випадку неповнолітні діти та батьки-пенсіонери мають обов'язкову частку у спадщині позбавити їх якої ви не в змозі, як і ваша дружина за наявності у неї подібних спадкоємців. У шлюбному договорі не можна передбачити долю майна після смерті власника, для цього існує заповіт. Навіть якщо ви складете заповіт на користь вашої дружини, при розділі квартири, спадкоємці мають обов'язкову частку можуть заявити свої права. Ви можете заповідати своїй дружині квартиру, а іншим спадкоємцям інше майно (грошові кошти, автомобіль і т.д.), які будуть достатні для їх обов'язкової частки. Наші юристи пояснять вам на консультації якими повинні бути ці частки.

 

Додаткові матеріали:

  • Кому дістанеться квартира після смерті колишнього чоловіка: дітям або ниніш ...
  • Як краще оформити власність на сина: заповіт або дарча?
  • Чи можна скласти заповіт на ім'я дружини з умовою, що обмежує її правоздат ...
  • Чи можуть спадкоємці змінити розмір часток у спадщині за угодою?
  • Право на обов'язкову частку у спадщині дочки спадкодавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ