Чи можна оскаржити рішення загальних зборів мешканців багатоквартирного будинку?

У голосуванні з вибору Керуючої компанії не брав участь, договір на управління багатоквартирним будинком не підписував. але комм-е послуги оплачую по надсилав платіжку за єдиними тарифами, встановленими міською владою. Будинок обладнаний загальнобудинковими лічильниками горячей.холодной води і тепла. На вимогу перерахувати платежі по фактичному споживанню ком. ресурсів Упр. комп. відповіла, що загальними зборами власників приміщень схвалений договір на управління багатоквартирним будинком та "Відповідно до розділу 5 Договору управління багатоквартирним будинком: Доходи. отримані від Власника в якості плати за ком. послуги. перевищують витрати по оплаті комм. ресурсів (сума коригування плати за комм. послуги) і средства.полученние за рахунок економії наданих житлових. комм-х та інших послуг (Ресурсозбереження, перерахунки платежів та ін) формується резервний фонд і витрачається відповідно до договору упр-я будинком.
В силу положень ч. 5 ст. 46 ЖК РФ рішення загальних зборів собств-в пом-й у будинку, прийняте в установленому цим Кодексом порядку, з питань, віднесених до компетенції таких зборів, є обов'язковим для всіх власників в будинку, в т. ч. для тих, які не брали участь у голосуванні "-це з відповіді Упр комп. з відмовою.
Так чи беззаперечний відмова?

олег

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олег. Ви, як власник житла, маєте право оскаржити рішення загальних зборів, якщо сумніваєтеся в його законності. Для цього вам необхідно направити позовну заяву до суду. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи прирівнюється збори членів ТСЖ до зборів власників житлових приміщень?
  • Як оскаржити незаконне рішення зборів членів ТСЖ?
  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?
  • Як визнати збори і рішення керуючої компанії незаконним?
  • Виняток оплати за послугу «замикаючий пристрій» з комунальних платежів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ