Затримка видачі закордонного паспорта.

Вітаю! Допоможіть будь ласка. Моя мама подала 10 липня документи на закордонний паспорт у зв'язку із закінченням терміну попереднього. Минуло вже 35 днів, паспорт не дають. Кажуть немає відповіді з ФСБ, чекайте. Я вже скаргу в УФМС писала і з начальником окружного ФМС розмовляла, нетямущий. У відповідь тільки одне: без погодження з ФСБ ми не маємо право видавати паспорт, чекаємо проміжну відповідь. Наскільки я знаю відповідно до ст.10114-ФЗ вони ні мають право затримувати паспорт. Термін видачі не повинен перевищувати один місяць. До відомостей, що становлять державну таємницю мама ніколи доступ не мала, підстав для доп. перевірок немає! Паспорт отримує далеко не перший раз. Так у чому ж справа? Як домогтися від них виконання своїх прямих посадових обов'язків у встановлені терміни. Зі мною свого часу була та ж ситуація, я прийшла рівно через місяць за своїм закордонним паспортом і мені сказали те ж саме, на що я звернулася до начальника районного відділення з загрозою написання скарги в прокуратуру, після чого паспорт мені видали через 2 години! Що за беззаконня? Допоможіть прошу! Я повинна маму вивезти на лікування на морі, путівки куплені, гроші, якщо що, не повернуть, а терміни тиснуть.

Відповідь:
Ви має право на оскарження дій або бездіяльності посадових осіб ФМС Росії і її територіальних органів в досудовому і судовому порядку.
У зверненні можуть зазначатися причини незгоди з оскаржуваним рішенням, дією (бездіяльністю), обставини, на підставі яких вважаєте, що порушені ваші права, свободи і законні інтереси, створені перешкоди до їх реалізації або незаконно покладено якась обов'язок, вимоги (про скасування рішення , про визнання незаконним дії (бездіяльності)), а також інші відомості.
До звернення можуть бути додані копії документів, що підтверджують наведені в зверненні обставини. В такому випадку в зверненні наводиться перелік доданих до неї документів.
Наш юридичний центр має багатий досвід по позитивному вирішенню аналогічних проблем.

 

Додаткові матеріали:

  • Паспортний стіл не видає паспорт більше чотирьох місяців
  • Наслідки несвоєчасної здачі паспорта в РВВС При зміні прізвища
  • Як потрапити на місце прописки, якщо закордонний паспорт прострочений?
  • Проблема отримання загальноросійського паспорта після отримання громадянств ...
  • Чи правомірні дії співробітників паспортного столу, що видали паспорт дитин ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ