Наслідки несвоєчасної здачі паспорта в РВВС При зміні прізвища

Здрастуйте! Моя майбутня дружина після заміжжя планує змінити прізвище. Підкажіть будь ласка, в разі якщо вона не здасть свій загальногромадянський паспорт у встановлений законом строк, якого розміру штраф нам очікувати? Причина нездачі паспорта, бажання поїхати відпочивати за кордон. Наскільки я розумію що здача внутрішнього паспорта в РВВС, автоматично анулірет всі інші документи в тому числі і закордонний паспорт, хоча читаючи закон про зміну документів при зміні прізвища, я не виявив посилань на те, що закордонний паспорт обов'язково потрібно поміняти Допоможіть будь ласка з вирішенням цього питання!


Артм

Відповідь юриста:

Здравствуйте. Якщо документи на заміну паспорта будуть подані пізніше, ніж через 30 днів, то Вам доведеться заплатити штраф. В залежності від прострочення розмір штрафу може скласти до 2500 руб. за недійсне посвідчення особи (згідно КпАП ст. 19.15).
Новий паспорт робиться від 2 до 4 тижнів з моменту подачі всіх документів.
У Наказі МВС РФ від 26.05.1997 № 310 «Про затвердження інструкції про порядок оформлення та видачі паспортів громадянам Російської Федерації для виїзду з РФ і в'їзду в РФ» не вказані терміни, протягом яких закордонний паспорт підлягає заміні у зв'язку зі зміною прізвища.
Якщо збираєтеся провести медовий місяць за кордоном, вам необхідно, отримати візи заздалегідь, поки обидва ваші паспорти дійсні. Якщо віза видана на стару прізвище, то проблем не буде - ви можете спокійно їхати у весільну подорож зі старим закордонним паспортом.

 

Додаткові матеріали:

  • Коли необхідна заміна закордонного паспорта громадянина РФ?
  • Як потрапити на місце прописки, якщо закордонний паспорт прострочений?
  • Як повернути закордонний паспорт, який знаходиться в іншої людини?
  • Що робити якщо громадянин прострочив обмін паспорта на 2 роки?
  • Проблема отримання загальноросійського паспорта після отримання громадянств ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ