Позовна заява про визнання факту проживання в м Москва протягом останніх 10 років

Добрий день. Ми багатодітна сім'я, всього п'ять человек.Общая площа 35 м.кв. Живемо в ЮАО.
Згідно із законом нас повинні поставити в чергу щодо поліпшення житлових умов. АЛЕ розпорядженням Начальника Управління Департамет житлової політики і житлового фонду Москви в Південному адміністративному окрузі було відмовлено, у зв'язку з тим, що у дружини немає терміну проживання в Москві 10 років тому вона була зареєстрована на постійне місце проживання тільки в 2006 р з складність оформлення документів.
Однак ФАКТИЧНО ми спільно проживаємо з 2000 р, що підтверджено документами, свідоцтвом про шлюб, свідоцтвами про народження дітей, мед.карти про постійне відвідування поліклінік, всі сусіди можуть підтвердити і т.д.
Нам потрібно довести в суді фактичне проживання моєї сім'ї в м Москві понад 10 років.
Підкажіть на кого складати позовну заяву ???
Тобто на ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВОЇ ПОЛІТИКИ І ЖИТЛОВОГО ФОНДУ м.Москва, адреса Газетний провулок д1 /12 або на відмовити у визнанні
УПРАВЛІННЯ ДЕПАРТАМЕНТУ ЖИТЛОВОЇ ПОЛІТИКИ І ЖИТЛОВОГО ФОНДУ м.Москва В ПІВДЕННОМУ АДМІНІСТРАТИВНИЙ ОКРУЗІ ул.Болотніковская д.8 к.1.
До якого суду подавати позовну заяву, якщо газетний провулок відноситься до Пресненського суду, а Болотниковській ул.относітся до Симоновському суду, а ми проживаємо в ЮАО і територіально ставимося так само до Симоновському суду.
Дякуємо.

Відповідь юриста:

Привіт, якщо громадянин при зверненні до територіального муніципальний орган із заявою про постановку на облік для поліпшення житлових умов не може документально підтвердити своє проживання на території Москви протягом 10 років на законних підставах, то за встановленням цього факту необхідно звертатися до суду.

Суд при розгляді цього питання приймає до уваги всі зараховують і допустимі докази, які здатні достовірно підтвердити факт проживання вашої дружини в місті. Такими доказами можуть бути показання свідків осіб, які спостерігали проживання громадянина на території міста, довідки та інші документи, що свідчать про членство в організаціях, об'єднаннях, які перебувають на території міста, довідки з дошкільних і шкільних та інших освітніх установ про проходження навчання в місті в шуканий період часу, квитанції про сплату комунальних платежів і т.д.

Позовна заява про визнання факту юридичного значення, відповідно до ст. 266 ЦПК РФ, подається до суду за місцем проживання заявника, тобто в суд вашого району. Відповідачем вказуйте Департамент житлової політики і житлового фонду м Москви.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи знімуть всю сім'ю з черги на поліпшення житлових умов, якщо один з подр ...
  • Який документ необхідний для підтвердження факту проживання на території Мо ...
  • Чи є вселення в квартиру бабусі навмисним погіршенням житлових умов?
  • Чи законно зняття з черги на поліпшення житлових умов?
  • Чому адміністрація відмовляє працівникові Крайньої Півночі в квартирі?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ