Чому адміністрація відмовляє працівникові Крайньої Півночі в квартирі?

Я живу в комунальній квартирі ЖИТЛОВА 176 м2 ОБЩ.238 М2 С 2000г.жіву в Москве.Подала заяву У Департамент житлової політики ЮАО, як пенсіонерка виїхала з районів Крайньої Півночі, яка пропрацювала 15 років і потребує поліпшення житлових умов, для самотньо прож.гражданіна 33 м2 на видачу сертифіката або субсидій за законом РФ 125-Ф3 від 2002 г за умови здачі наявного житла у власності на користь Москви, мені відмовили по причині, що у мене достатньо метрів квадр. для проживання, хоча за цей час мені довелося подарувати частину житлоплощі племінниці громадянці РФ, вчиться в уч. зав. з обміну у зв'язку з втратою паспорта та відновленні його (оскільки у мене 35/100 часток і просто прописати, навіть тимчасово, треба питати згоду сусідів чужих мені людей, але від неї є довіреність і у мене повні права), вже у мене умови погіршилися, а в травні і племінник жителі Казахстану, громадянин РФ теж закінчує інститут і має тимчасову прописку, і щоб на роботу влаштуватися і теж доведеться частину житлоплощі мені дарувати, а що робити тому інших родичів немає і допомогти не кому. Моє питання такий, чому до мене застосовують закон Москви, а не РФ № 125 багато моїх колег давно отримали в РФ квартири і давно живуть у нормальних умовах, чому мене не ставлять на облік вже 10 років і як написати позов до суду. Весь комплект документів зібраний

Відповідь юриста:

Привіт, право на отримання житлових субсидій мають громадяни, які прибули в райони Крайньої Півночі і прирівняні до них місцевості не пізніше 1 січня 1992 року, мають загальну тривалість стажу роботи в районах Крайньої Півночі і прирівняних до них місцевостях не менше п'ятнадцяти календарних років, що не мають інших житлових приміщень на території Російської Федерації за межами районів Крайньої Півночі і прирівняних до них місцевостей або потребують поліпшення житлових умов і не отримували субсидій на ці цілі.

Таким чином у вас повинно бути відсутнім житло для постійного проживання за межами суб'єкта Російської Федерації, де ви перебуваєте на обліку в якості нужденного в отриманні житлової субсидії, передбаченої Федеральним законом від 25.10.2002 № 125-ФЗ, або за умови наявності такого житла ви повинні бути визнані потребує поліпшення житлових умов.
Для визнання потребує поліпшення житлових умов необхідно, щоб у вашій власності було менше норми постановки на облік. Для Москви норма постановки на облік встановлюється в розмірі 10 квадратних метрів загальної площі для окремих квартир і 15 квадратних метрів загальної площі для квартир комунального заселення і квартир готельного типу.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи є погіршенням житлових умов реєстрація дружина?
  • На субсидію може претендувати тільки дитина-інвалід, або вся його родина?
  • Чи має родина право на поліпшення житлових умов, проживаючи в комунальній к ...
  • Відмова в постановці молодої сім'ї на облік щодо поліпшення житлових умов
  • Захист житлових прав громадян та оскарження дій державних органів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ