Коли необхідна заміна закордонного паспорта громадянина РФ?

Громадянин РФ, який проживає в Німеччині на ПМЖ, хоче обміняти загранпаспапорт на новий взамін використаного. Паспорт, яким він зараз користується, буде дійсний ще рік. Я читала, що при подачі документів на оформлення нового паспорта у Генеральному консульстві РФ в Німеччині йому повинні до моменту видачі нового паспорта залишити на руках старий, щоб він міг перетинати з ним кордони Німеччини і РФ? Відповідно до якого закону ГК РФ в Німеччині зобов'язане залишати гажданіну РФ старий паспорт до моменту отримання ним нового - від якого числа закон, номер закону, номер відповідної статті, параграфа закону? Буду дуже вдячна за ответ.С повагою, Євгенія


Євгенія

Відповідь юриста:

Привіт, Євгенія. Згідно з Указом Президента РФ № 1222 від 19.10.2005 закордонні паспорти нового зразка, які містять носії інформації в електронному вигляді, видаються громадянам РФ з 1 січня 2006 р., за їх власним бажанням. Що стосується закордонних паспортів, затверджених Постановою Уряду Російської Федерації, 14 березня 1997 р. № 298 то вони будуть дійсними до моменту їх заміни на паспорти нового покоління.
Адже вищезгаданим Указом встановлено, що «посвідчують особу громадянина за межами території Російської Федерації паспорт громадянина Російської Федерації, дипломатичний паспорт і службовий паспорт, зразки бланків і опис яких затверджені Постановою Уряду Російської Федерації від 14 березня 1997 р. N 298" Про затвердження зразків та опису бланків основних документів, що засвідчують особу громадянина Російської Федерації за межами Російської Федерації ", видані в установленому порядку, дійсні до їх заміни паспортами нового покоління».

 

Додаткові матеріали:

  • Наслідки несвоєчасної здачі паспорта в РВВС При зміні прізвища
  • Чи можна брати паспорт громадянина Російської Федерації в якості застави?
  • Чи потрібно міняти паспорт, якщо в ньому не заповнена графа "місце народже ...
  • Що робити якщо громадянин прострочив обмін паспорта на 2 роки?
  • Проблема отримання загальноросійського паспорта після отримання громадянств ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ