Що робити якщо громадянин прострочив обмін паспорта на 2 роки?

Добрий день!

У грудні цього року ми з дружиною звернулися до нотаріуса з метою оформлення згоди (дозволу) на виїзд доньки за кордон. У назаначенную дату, 09.12.2010 нотаріус подзвонив і сказав, що мій паспорт заблокований. Так я дізнався, що прострочив обмін паспорта, пов'язаний з 45-річчям на 2 (!) Року. Вже 10.12.2010 (на наступний день) я здав документи в ЕИРЦ.
Тепер отримую дзвінки від інспектора УФМС з пропозицією приїхати і оформити протокол, а ПОТІМ отримати паспорт (є свідки моєї розмови). Неодноразово заявляв інспектору, що ці події не пов'язані між собою, отримати паспорт - це моє право, не пов'язане з додатковими обставинами (є свідки розмови). Інспектор відмовляє мені в БЕЗУМОВНОГО видачу паспорта (є свідки розмови). Є ще деякі додаткові подробиці
У зв'язку з цим:
1. Бачу в цьому ущемлення моїх прав громадянина РФ: не можу оформити вищевказане згоду, дочка не зможе отримати візу (не пройде в консульстві паспортний контроль батьків).
2. Крім того, вважаю, що умисне й усвідомлено (паспорт заблокований, тобто посадові особи знали про порушення) БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ (але не вжили жодних дій) щодо запобігання або припинення правопорушення далі я затрудняюсь, але сенс у тому, що правопорушення могло не бути або воно могло бути не настільки тривалим, якби відповідні особи сумлінно виконували б свої обов'язки. (Прошу) залучити осіб до відповідальності??

P.S. До речі, ще рік тому я абсолютно спокійно запевняв така згода (тобто паспорт вже як РІК був прострочений, а в базах був чинним)!

Збираюся подати скаргу на дії сотруднка (ів) УФМС в прокуратуру. Прошу проконсультувати в питанні грамотного оформлення скарги.

З повагою, Смирнов Євген.

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. Після досягнення громадянином 45-річного віку паспорт підлягає заміні. Згідно вимоги пункту 10 Положення про паспорт громадянина Російської Федерації видача та заміна паспортів виробляються територіальними органами Федеральної міграційної служби за місцем проживання, за місцем перебування (тимчасова реєстрація) або за місцем звернення громадян в порядку, що визначається Федеральною міграційною службою.
Згідно п.16 Положення про паспорт у разі звернення громадянина з питання видачі або заміни паспорта за місцем проживання паспорт видається йому в 10-денний термін з дня прийняття документів територіальними органами Федеральної міграційної служби.
У разі звернення громадянина з питання видачі або заміни паспорта не за місцем проживання, а також у зв'язку з його втратою (викраденням) паспорт видається в 2-місячний термін з дня прийняття документів територіальними органами Федеральної міграційної служби.


До оформлення нового паспорта громадянину на його прохання видається територіальним органом Федеральної міграційної служби тимчасове посвідчення особи, форма якого встановлюється Федеральною міграційною службою. Це тимчасове посвідчення особи фактично замінює тимчасово паспорт громадянина РФ.
Якщо громадянин порушить зазначені вище строки при подачі документів для заміни паспорта згідно вищевказаного Положення, він може бути притягнутий до адміністративної відповідальності на підставі статті 19.15 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення до штрафу в розмірі від 1500 р. до 2500 р.

 

Додаткові матеріали:

  • Як встановити батьківство по відношенню до неповнолітнього дитині особі без ...
  • Чи можна вклеїти фотографію в паспорт через посольство або консульство?
  • Що робити якщо туристичне агентство не повертає паспорт?
  • Проблема отримання загальноросійського паспорта після отримання громадянств ...
  • Заяву до суду на прописку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ