Сусіди не підписують акт погодження меж: як закінчити оформлення ділянки?

У нас з сусідами по дачі була загальна дорога, яку ми вирішили побудувати спільно, по пришестю час сусіди вирішили, зробити свій окремий в'їзд і поставили паркан. Я не чого проти не мала. Коли я стала оформляти документи і викликала геодезиста, ми виробляли завмер від їх стовпа в їх присутності. Зараз у мене на руках акт погодження меж який вони мені повинні підписати, але вони (сусіди) відмовляються це робити, поки у них не будить своїх документів, і я не можу довести до кінця оформлення. На контакт вона не йде, і я не можу дати їй документ, про те що я збираюся йти в суд з цим питанням. Поштою також не можу відправити лист з повідомленням, так як не знаю її адресу. Що мені робити? Спасибі.

Ірина

Відповідь юриста:

Привіт Іріна.Еслі належним чином сповіщені сусіди у встановлений строк не висловили свою згоду допомогою запевнення особистим підписом акту погодження місця розташування кордонів або не представили свої заперечення в письмовій формі з їх обгрунтуванням, місце розташування відповідних меж земельних ділянок вважається узгодженим такою особою, про що в акт узгодження місця розташування кордонів вноситься відповідний запис. До Межовий план додаються документи, що підтверджують дотримання встановленого цим Законом порядку сповіщення зазначеної особи.

Діючі федеральні закони не передбачають таких підстав відмови в постановці на кадастровий облік як відсутність підписів заінтересованих осіб (сусідів) в акті погодження, тому земельна ділянка може бути поставлений на кадастровий облік з подальшою державною реєстрацією прав на нього. Однак це не позбавляє ваших сусідів права звернутися з позовною заявою до суду про розгляд земельного спору про межі земельної ділянки.

 

Додаткові матеріали:

  • Як довести право власності на частину садової ділянки, зареєстрований сусід ...
  • Що робити, якщо спадкоємці сусіда по земельній ділянці заявляють про захопл ...
  • Що робити якщо земельна ділянка зняли з кадастрового обліку?
  • Чому призупинено процес оформлення земельної ділянки у власність?
  • Порушення сусідкою меж земельної ділянки та вирішення спору у судовому поря ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ