Що робити якщо земельна ділянка зняли з кадастрового обліку?

У мене є ділянка 6 соток вже 20 років. У минулому році я отримала сврдетельство про право на власність. Зробила межування. Віддала документи в кадастрову палату, а мені прийшла відповідь, що я знята з кадастрового обліку тому не надала інформацію про сусідній ділянці. В акті погодження він значиться, як резервний (але там варто 2х атажний будинок). Я надала довідку від голови, що він резервний. Довідку від голови управи, що він знаходиться в стадії оформлення. Цього виявилося недостатньо. І причому тут я.Какуюінформацію я можу надати по чужому участку. Чому мене зняли з кадастрового обліку? І тепер мені треба відновлювати через суд. Що це таке? Чим мені загрожує зняття з кадастрового обліку? І як цей облік відновити. Ділянка знаходиться в Каширському районі. Куди мені потрібно звернутися?
Будь ласка дайте відповідь мені. Вибачте, що онімаю у Вас час. Буду дуже вдячна, якщо Ви ра'ясніте мені в чому я не права.

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. Закон "Про державний кадастр нерухомості" ч. 4 ст.24 встановлює, що "Внесення до державного кадастр нерухомості відомості при постановці на облік утвореного об'єкта нерухомості або утворених об'єктів нерухомості носять тимчасовий характер." І поки права на сформований ділянка не будуть зареєстровані, вироблений кадастровий облік носить якийсь умовний характер. Ділянка знімається з кадастрового обліку після закінчення 2-х років, якщо право власності на нього не зареєстровано. У вашому випадку 2 роки минули після набрання чинності вищезгаданого закону - з 01.03.2008 року. Тепер вам знову необхідно ставити ділянку на кадастровий облік. Запишіться на консультацію до нашого земельному юристу і ми розповімо вам про подальші дії.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може СНТ пропонувати ділянку в користування, якщо не відомий його власни ...
  • Як вирішити спір про земельну ділянку в судовому порядку?
  • Що робити якщо кадастровий облік був анульований за 8 днів до закінчення ст ...
  • Перелік документів, необхідних для отримання свідоцтва про право власності ...
  • Перелік документів, необхідних для отримання свідоцтва про право власності ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ