Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?

21.06.2010р. я і мій брат влаштувалися в організацію ТОВ «твіс» Інженерна компанія, що знаходиться поадресою: м. Москва, ул.Вавілова, д 48 т (495) 978-53-91. Під час співбесіди з генеральним директором Купревим Володимиром Івановичем обговорили: що робочий день з 9.00 до 18.00 год, заробітна плата буде в розмірі 30000 рублів на руки, оплата понаднормових, вихідних днів та оформлення на роботу буде здійснюватися за ТК РФ. Виплата заробітної плати проводилася в офісі компанії безпосередньо генеральним директором, готівкою, два рази на місяць: з 15-го по 20-е - аванс, і з 1-го по 5-е -заробітна плата.
У перший робочий день мене направили на об'єкт в місті Чехов, МО, склад «Ельдорадо» в якості наладчика відеоспостереження під керівництвом провідного інженера організації «твіс». На усне прохання керівництва «твіс» роботи велися з 8.00 год до 20.00 год з оплатою переробок, за три години в день, в розмірі 500 рублів, і одного вихідного дня в розмірі 2000 рублів в день. Оплата за роботу у вихідні дні провадилася готівкою відразу по закінченні кожного вихідного дня. При пусконалагоджувальних роботах, провідний інженер «твіс», два дні залишав бригаду до 23.00 год За час, з 20.00 год до 23.00 год оплата проведена не була. Для усунення неполадок, виявлених при пусконалагоджувальних роботах, 02.08.2010г. мене в складі бригади, що складається з п'яти чоловік, направили на той-же склад. На вимогу керівництва, бригада повинна перебувати на робочому місці з 8.00 год до 18.00 год Про те що 1:00 переробки оплачуватися не буде, нас не проінформували. 2-го серпня робота з усунення несправностей виявлених на цей день, була закінчена в 17.00 год Бригадир, не додзвонившись до керівництва, прийняв рішення покинути робоче місце. На наступний день, 03.08.2010г. генеральний директор «твіс» зажадав приїхати в офіс компанії на збори до 8.00ч. Де оголосив що вся бригада, за ранній відхід з роботи, буде покарана за 5000 рублів кожен. Письмового наказу чи розпорядження про покарання не було.
06.08.2010г. я повідомив генеральному директору «твіс» про своє звільнення з 09.08.2010г. Коли я прибув в офіс компанії «твіс» за розрахунком і трудовою книжкою. З'ясувалося що запис про мою роботу за цей період в трудовій книжці не проводилася. Директор мотивував це тим, що даний період-випробувальний термін. За словами генерального директора в організації немає грошей на рахунку в даний момент і розрахунок заробітної плати з 15.07.2010г. по 16.08.2010г. буде проведений при надходженні грошей від замовника. У місці снами звільнилося ще дві людини, і у них така ж ситуація. Ген.директор «твіс» постійно повторював що йому плювати куди ми звернемося, в прокуратуру, податкову, хоч до президента.
Трудового договору на випробувальний термін з нами не укладалася. Свідки моєї роботи в даній організації є .23.08.2010 р. я звернувся до прокуратури, два рази писав по електронній пошті в гос.інспекцію праці та в податкову. У же місяць пройшов, але ні від однієї організації відповіді немає. Що нам робити далі, якщо на юристів у нас грошей в даний момент немає, а держ. Установи ніяк не реагують.
як правильно скласти позовну заяву до суду?

Андрій

Відповідь юриста:

Привіт Андрій. При припиненні трудового договору організація-роботодавець зобов'язана провести виплати при звільненні. Працівникові покладені наступні виплати при звільненні з місця роботи:
- Заробітна плата за дні, відпрацьовані в місяці звільнення;
- Вихідна допомога (яке ви маєте право вимагати у зв'язку із звільненням через істотної зміни умов праці).

При припиненні трудового договору виплата всіх сум, належних працівникові від роботодавця, провадиться в день звільнення працівника. Якщо працівник в день звільнення не працював, то відповідні суми повинні бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. У разі спору про розміри сум, належних працівникові при звільненні, роботодавець зобов'язаний у зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

Першим кроком на шляху до відновлення ваших ущемлених трудових прав має стати позовну заяву про виплату вихідної допомоги, яка подається у письмовій формі до районного суду за місцем знаходження відповідача по справі. Позовна заява повинна бути складена відповідно до вимог Цивільного - процесуального кодексу Російської Федерації і повинно містити наступну інформацію:

- Найменування суду;
- Прізвище, ім'я, по батькові позивача, його місце проживання, а також прізвище, ім'я, по батькові представника і його місце проживання, якщо позовна заява подається до суду представником;
- Повне найменування організації - відповідача, місце її розташування;
- Суть порушення прав і законних інтересів заявника та його клопотання;
- Підстави для пред'явлення вимог позивача, і докази цих підстав;
- Відомості про досудових розглядах;
- Перелік доданих до позовної заяви документів, їх копії;
- Копії позовної заяви за кількістю відповідачів і третіх осіб;
- Підпис позивача або його представника.

 

Додаткові матеріали:

  • Як отримати вихідну допомогу, якщо роботодавець ухиляється від його виплати ...
  • Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?
  • Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця робо ...
  • Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?
  • Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця робо ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ