Як отримати вихідну допомогу, якщо роботодавець ухиляється від його виплати?

Здрастуйте! Проблема не нова - я звільнилася, але розрахунок не отримала. Справа в тому, що є де-факто група компаній, де в числі засновників знаходиться один і той же чоловік. Він і розпоряджається грошима всіх фірм, а на чолі стоять номінальні генеральні дректора. Люди жівіе, реальні ходять на роботу, але не мають жодних прав управління фінансовим справами. Сответственно рішення про прийом на роботу та інші питання вирішує виключно цей одна людина. Він мені сказав, що грошей зараз немає, у фірми важке положення.

Олена


Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. При припиненні трудового договору організація-роботодавець зобов'язана провести виплати при звільненні. Працівникові покладені наступні виплати при звільненні з місця роботи:
- Заробітна плата за дні, відпрацьовані в місяці звільнення;
- Компенсація при звільненні за невикористану відпустку;
- Вихідна допомога.
При припиненні трудового договору виплата всіх сум, належних працівникові від роботодавця, провадиться в день звільнення працівника. Якщо працівник в день звільнення не працював, то відповідні суми повинні бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. У разі спору про розміри сум, належних працівникові при звільненні, роботодавець зобов'язаний у зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.
Першим кроком на шляху до відновлення ваших ущемлених трудових прав має стати позовну заяву про виплату вихідної допомоги, яка подається у письмовій формі до районного суду за місцем знаходження відповідача по справі. Позовна заява повинна бути складена відповідно до вимог Цивільного - процесуального кодексу Російської Федерації.

 

Додаткові матеріали:

  • Роботодавець не виплачує заробітну плату за шість днів і звинувачує в краді ...
  • Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?
  • Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця робо ...
  • Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?
  • Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця робо ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ