Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця роботи?

я звільнилася з компанії за власним бажанням, але не отримала суму компенсаціі.Прічіна мого невдоволення викликана тим що я дізналася що інші люди які вирішили звільнитися зробили це за угодою двох сторін і їм повинні будуть виплатити компенсацію в розмірі 2 окладів а мені не виплатили нічого такого тому що я не була так обізнана як вони і написала просто за власним, а суть полягає в тому що наша стара компанія закрилася по паперів та відкрилася нова, всі хто вирішив продовжити працювати просто писали за власним і їх повинні були просто перекласти, але при цьому старий начальник при всіх сказав що виплатить компенсацію а по факту не заплатив нічого чи можу я що те змінити в цій ситуації якщо вже пішла звідти?

татьяна


Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. При припиненні трудового договору організація-роботодавець зобов'язана провести виплати при звільненні. Працівникові покладені наступні виплати при звільненні з місця роботи:
- Заробітна плата за дні, відпрацьовані в місяці звільнення;
- Компенсація при звільненні за невикористану відпустку;
- Вихідна допомога.

При припиненні трудового договору виплата всіх сум, належних працівникові від роботодавця, провадиться в день звільнення працівника. Якщо працівник в день звільнення не працював, то відповідні суми повинні бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. У разі спору про розміри сум, належних працівникові при звільненні, роботодавець зобов'язаний у зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

Першим кроком на шляху до відновлення ваших ущемлених трудових прав має стати позовну заяву про виплату належних компенсацій, яка подається у письмовій формі до районного суду за місцем знаходження відповідача по справі. Позовна заява повинна бути складена відповідно до вимог Цивільного - процесуального кодексу Російської Федерації.
Термін давності по подібним справах становить 3 місяці з моменту, коли працівник дізнався про порушення його прав.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?
  • Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?
  • Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця робо ...
  • При розрахунку роботодавець не виплатив належні відсотки з продажу: що роби ...
  • Як отримати компенсації при звільненні, якщо компанія вже не існує?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ