Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?

Пожайлуста допоможіть мені вирішити питання! У мене чоловік працював в магазині на посаді технічна еуксплотація! Так, як персонал звільнявся з причини керівництва, мій чоловік працював на трьох должнастях! Така дія керівництво не помічало! А зарплату платили в два рази менше, ніж оклад! Премію в тому чиле не давали! Він відмовився роботи за трьох, природно його звільнили! Документи він забрати не може-просто не віддають! І розрахунок не переводять, умісти з зарплатою! Пожалуйсто допоможіть!
Заранее спасибо! З Повагою, Марія.

Марія

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Марія. В даному випадку ваш роботодавець грубо порушує трудове законодавство нашої держави. При припиненні трудового договору організація-роботодавець зобов'язана провести виплати при звільненні.

При припиненні трудового договору виплата всіх сум, належних працівникові від роботодавця, провадиться в день звільнення працівника. Якщо працівник в день звільнення не працював, то відповідні суми повинні бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. У разі спору про розміри сум, належних працівникові при звільненні, роботодавець зобов'язаний у зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

Першим кроком на шляху до відновлення ваших ущемлених трудових прав має стати позовну заяву про виплату вихідної допомоги, яка подається у письмовій формі до районного суду за місцем знаходження відповідача по справі. Позовна заява повинна бути складена відповідно до вимог Цивільного - процесуального кодексу Російської Федерації.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути з роботодавця заробітну плату у зв'язку із звільненням?
  • Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця робо ...
  • Як отримати компенсації у зв'язку зі звільненням з попереднього місця робо ...
  • При розрахунку роботодавець не виплатив належні відсотки з продажу: що роби ...
  • Як отримати компенсації при звільненні, якщо компанія вже не існує?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ