Чи можна перекваліфікувати порушення ПДР в менш тяжкий?

Вчора був зупинений співробітником ДІБДР за виїзд на зустрічну смугу руху. Затримали права, видали тимчасовий дозвіл. Необхідна Ваша консультація.
Суть події полягає в наступному. Я рухався по вул. Бутирський Вал від Білоруської у бік ТТК. На останньому "V"-подібному перехресті, рухаючись на дозволяючий сигнал світлофора я завчасно (10-15 метрів) перетнув суцільну розмітку, продовжуючи свій рух лівіше в напрямку ТТК і одночасно перетинаючи зустрічну смугу. Даний маневр (з перетинанням суцільної) був обумовлений тим, що на місці «розриву» розмітки, призначеного для повороту ліворуч стояв тролейбус, займаючи в тому числі і частину лівої смуги. Відразу за тролейбусом знаходився автомобіль частково розташований на смузі мого руху, що мав намір продовжити рух правіше. Яких або перешкод іншим учасникам руху я не створював.
У протоколі співробітник ГИБДД вказав, що після перетину суцільної розмітки я продовжував рухатися прямо, мотивуючи це тим, що ліве відгалуження перехрестя є «головною дорогою». У реальності, з геометричної точки зору, «прямим напрямком» на даному перехресті є напрямок руху в бік повороту на Новослобідський вулицю (прямо і потім направо). А напрямок руху ліворуч знаходиться по відношенню до прямої лінії під кутом (30-40 градусів). Співробітник ГИБДД порахував, що мої дії підпадають під ч.4 ст.12.15 КоАП з випливають з неї позбавленням прав. Чи можна в даному випадку кваліфікувати моє порушення, як порушення, що підпадає під ч.3 ст.12.15 КоАП з покаранням у вигляді штрафу? І як в даному випадку правильно побудувати свій захист у суді, щоб уникнути позбавлення прав.

Андрій

Відповідь юриста:

Привіт Андрій. Виїзд на смугу зустрічного руху - одне з найбільш часто оспорюваних видів порушень правил дорожнього руху і одна з найчастіших причин позбавлення водійського посвідчення, звичайно якщо до судового процесу не було притягнуто грамотний юрист, який вміє в рамках закону і з користю для клієнта трактувати мають місце обставини . Для вирішення вашої ситуації необхідно знати погодилися ви з складеним протоколом, чи є свідки і т.д.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна при розгляді справи про позбавлення водійських прав посилатися на ...
  • Чи можна перекваліфікувати порушення ПДР в менш тяжкий?
  • Як перекваліфікувати справу про позбавлення водійських прав?
  • Що робити при порушенні знака "в'їзд заборонено" і вилучення прав?
  • Кваліфікація адміністративного правопорушення по більш м'якій статті

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ