Як вирішити питання з реєстрацією батька за місцем проживання матері?

Добрий день!
Ось таке питання: мій батько вступив у права спадщини на житловий будинок з ділянкою землі. Будинок належав його мамі (моїй бабусі), до моменту спадкування мій батько був прописаний на постійне місце проживання до мами в цей будинок. Потім ним було прийнято рішення продати цей будинок із землею мені (синові). Про зручності: в будинку є газ і світло, опалення газове, але води (вода сільська колонка в 500 метрах від будинку) і туалету (туалет на вулиці) немає в будинку. Відбулася операція купівлі-продажу. У договорі угоди-купівлі продажу немає ніяких обмежень і обтяжень на його користь. На сьогоднішній день у нас з батьком дуже погані відносини в зв'язку з тим, що він не підтримує цей будинок у повному порядку і не веде ніякого господарства (житловий сільський будинок приблизно за 4-6 років перетворився на сарай), мало того батько безпробудно п'є, водить туди не зрозуміло кого, бешкетує і мені (власнику не дає можливості (фактично навіть не пускає на територію, не дає не будувати, не продати даний будинок із землею, що б купити інший ближче до мого місця проживання). Я живу в Москві з дружиною 2 дітьми в її квартирі (прописано 4 людини на 385 метрах.) У мене у власності є ще 2-х кімнатна приватизована квартира (знаходиться поруч з цим будинком), у якій прописана моя мама і я (100% власник). Про батьків: Мама і тато 2 раз в розлученні, але більше 46 років живуть разом в даній квартирі. Свого часу мама казала, що у батька в молодості була травма і ніби як він складається ПНД на обліку (але це не точно). Мамо , то за, то проти прописки батька в квартиру, тому що коли він не п'є вони живуть разом, а коли п'є він іде в цей дім. Та й мої батьки є прийомними (я у них прийомний син).

Роман
.
Відповідь юриста:

Здравствуйте, Роман. Ви можете здійснювати будь-які угоди з будинком і землею незалежно від бажань вашого батька. Якщо він буде перешкоджати вам, ви можете звернутися до суду для його примусового виселення та зняття з реєстраційного обліку . Якщо ви хочете, щоб ваш батько був прописаний в зазначеній квартирі, то ви можете дати йому на це дозвіл, дозвіл матері в цьому разі не знадобиться, тому що вона не є власником.
Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста. Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді при необхідності.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може чоловік успадкувати будинок, в якому прописано вже 30 років?
  • Чи може власник будинку вимагати виселення прописаних у ньому мешканців?
  • Як захистити житлові права в муніципальній квартирі?
  • Визнання права власності на нерухоме майно в судовому порядку
  • Оформлення ділянки землі під будинком у приватну власність

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ