Як захистити житлові права в муніципальній квартирі?

Добрий день.
На сьогоднішній день я, мої мати і батько проживаємо в не приватизованій квартирі, квартиронаймачки в якій є мама батька, моя бабуся. Всі четверо прописані в даній квартирі.
Три роки тому рідна сестра мого батька, що проживає і прописана за іншою адресою, почала настроювати бабусю проти нашої родини (в той момент бабуся жила з нами), звинувачуючи нас у спробах її отруїти, вбити, зачарувати і так далі. Ці переконання наклалися на ускладнення з головою (вік бабусі 87 років) і та в багато чого почала вірити, в тому числі і прокльони з нашого боку. Під цими приводами сестра батька забрала бабусю до себе з усіма документами.
В результаті, на сьогоднішній день бабуся проживає у сестри батька, де їй цілком можливо і раніше продовжують навіювання. Ми намагаємося підтримувати контакт, але нам не дозволяють цього зробити. Відносини між сім'ями сильно зіпсувалися.
У мене виникло побоювання, що під цими приводами без нашої участі бабусю можуть схилити в переоформленню квартири на сестру або членів її сім'ї, і в такому випадку моя родина залишиться без місця проживання. Хотілося б дізнатися, чи можливий такий варіант і що потрібно робити в такій ситуації?

Денис

Відповідь юриста:

Привіт Денис. Так як квартира вашої бабусі не приватизована, то переоформити її на сестру вашого батька вона не зможе. Для реєстрації дочки в даній квартирі необхідно дозвіл всіх зареєстрованих в квартирі мешканців. При приватизації квартира буде поділена між усіма зареєстрованими в ній громадянами. Виписати вас у судовому порядку неможливо, тому немає для цього підстав. Заповідати свою частку у квартирі бабуся також не зможе, адже квартира не знаходиться в її власності. Після смерті бабусі ви залишитеся проживати в квартирі.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити з квартирою, частка в якій належить шизофреніку?
  • Які права має не прописана в муніципальній квартирі чоловіка?
  • Чи можна здавати в оренду кімнату в приватизованій квартирі без згоди всіх ...
  • Як онуку зручніше за все оформити право спадщину на квартиру?
  • Чи можна вступити у спадок, якщо було залишено заповіт?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ