Визнання права власності на нерухоме майно в судовому порядку

У 2006р мною куплений будинок в м. Котово Волгоградської обл., Тому як постійно проживаю в Уренгої, будинок оформили на батьків по 1/2 на матір і батька. На той момент підстав не довіряти батькам не було. У травні 2010р батько офіційно розірвав шлюб з матір'ю і в липні 2010р подав позов до суду про розділ вищевказаного будинку внатуре. Тоді ж, за порадою юристів мною подано позов до суду про визнання договору купівлі-продажу будинку недійсним та встановлення права власності за мною. Мати, будучи співвідповідачем, з позовом згодна. Будинок куплений за мої гроші, підтверджується показаннями свідків, третьої особи-продавця будинку, документами показують доходи мої і батька, т.е його неспроможність купити будинок. Я не переслідую мети залишити батьків без житла. Мати є гіпертоніком і страждає цукровим діабетом та проживання, в разі розділу будинку внатуре, під одним дахом з новою дівчиною тата негативно відіб'ється на її здоров'я. Грошей на всі необхідні реконструкції для розділу будинку внатуре у батька немає.
Яка перспектива мого позову в суді? Якщо негативна, підкажіть як поступити щоб мати вільно могла проживати в своєму будинку без непотрібного сусідства?

Заздалегідь вдячний. Олександр М.

Олександр, так як Ваша мати, будучи співвідповідачем, визнає Ваші позовні вимоги, і у вас є справді вагомі докази для визнання права власності на будинок за Вами - перспектива Вашого позовної заяви вбачається досить-позитивною. Проте в тому випадку, якщо Ваші позовні вимоги задоволені не будуть, можливості виселити батька з будинку будуть вкрай обмежені - тому що в цьому випадку право власності на 1 2 будинку залишиться за ним. Рекомендуємо Вам звернутися за допомогою до наших юристів у галузі процесуального та цивільного права, з тим, щоб максимально убезпечити себе від неприємних наслідків відмови в задоволенні позову.

 

Додаткові матеріали:

  • На яке майно можна претендувати при розірванні шлюбу?
  • Як захистити спадкові права дитини, мати якої порушила його інтереси?
  • Як захистити спадкові права дитини, мати якої порушила його інтереси?
  • Чи може власник будинку вимагати виселення прописаних у ньому мешканців?
  • Як вступити в право власності на спадкове майно після матері?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ