Правомірне нарахування підвищеної квартирної плати за другу квартиру?

Здрастуйте!
кілька років тому я виписалася з квартири на др житлоплощу, вона приватизована на мене. через деякий час наш управдом повідомила мені що через те що у мене надлишки площі я зобов'язана оплачувати підвищену квартплату. а на днях була у нотаріуса і він мені повідомив що такий закон набирає чинності але тільки з цього року. Підкажіть будь ласка наскільки було законно дане до мене ставлення, що це за закон (якщо можна номер) і від якого числа він діє. якщо цей закон ще не набув чинності, чи можу я вимагати відшкодування зайвої оплати від кербуда?

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. Пункт 10 Додаток 4 до постанови Уряду Москви від 1 грудня 2009 р. № 1294-ПП визначає: В позначених цією постановою випадках плата за послуги з утримання та ремонту житлових приміщень з громадян - власників житлових приміщень, якщо вони мають більш одного житлового приміщення або не зареєстрованих в ньому, стягується за цінами за утримання і ремонт житлових приміщень за площу, займану понад встановлені норми, але не вище фактичної вартості.

Вимагати оплату за даною постановою у вас могли тільки після вступу його в законну силу. Витребувати зайво сплачену суму ви можете в судовому порядку. Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Як здійснюється нарахування комунальних послуг для власника двох квартир?
  • Як відбувається оплата комунальних платежів власником двох квартир?
  • Чи можна вимагати від управляючої компанії відшкодування збитку від затоки?
  • Чи правомірно підвищення тарифів на ЖКГ більш ніж на 15%?
  • Ремонт та утримання спільного майна багатоквартирного житлового будинку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ