Як повернути гроші за несправний товар був у вжитку?

Скажіть, права споживача поширюються на товар б /у?
У мене така ситуація. Я купила старий навігатор. Мені продавець дав товарний чек разом з пристроєм. Цим же ввечері виявилося, що неможливо скористатися тими функціями, які сказані продавцем (читання книг, доступ до карти пам'яті) і власне функціями навігатора. Він постійно зависав, "вилітав" з програми. Як навігатором, ним скористатися не вдалося. Через день я принесла пристрій назад. Продавець зібрався лагодити перепрошивати пристрій і схоже повертати гроші за негідне пристрій не збирається. Так само він сказав, що повернути товар, якщо він не підійшов, не можна тому що це б /у. Скажіть, що в цій ситуації робити? Я можу повернути свої гроші?

Катерина

Відповідь юриста:

Привіт, Катерина. Якщо товар був у вживанні, продавець зобов'язаний відповідно до п. 11 «Правил продажу окремих видів товарів» проінформувати про це покупця «не тільки в усній, а й у письмовій формі (на ярлику товару, товарному чеку або іншим способом)». При цьому якщо в майбутньому ви виявите інші (не обумовлені продавцем) недоліки купленого товару, то, керуючись статтею 18 закону «Про захист прав споживачів», маєте право: вимагати заміни на товар цієї ж марки (цих же моделі і (або) артикула) ; вимагати заміни на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни; зажадати відповідного зменшення купівельної ціни; зажадати негайного безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат на їх виправлення споживачем чи третьою особою; відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і вимагати повернення сплаченої за товар суми.

Вам необхідно направити до продавцеві претензію, в якій вкажіть вимоги (обмін, повернення грошей) і терміни для їх виконання. Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді у разі відмови продавця виконати ваші законні вимоги.
Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна повернути гроші за договором купівлі-продажу меблів, якщо товар з ...
  • При покупці автомобіля в комісійному магазині не були обумовлені деякі недо ...
  • При покупці автомобіля в комісійному магазині не були обумовлені деякі недо ...
  • Продавець прийняв телефон на експертизу: що робити після отримання результа ...
  • Як повернути гроші за несправний прилад, придбаний через інтернет - магазин ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ