Чи можна повернути гроші внесені за навчання у ВУЗі, якщо студент не може відвідувати заняття?

Здравствуйте! Допоможіть, будь ласка, з таким питанням. Мій син в 2009 вступив до ВНЗ на платне відділення (не пройшов по бюджету), оплату за перший семестр внесла відразу, ще до зарахування. До початку занять дуже сильно захворів (офіційне мед. звільнення по початок жовтня, було передано в ректорат), у зв'язку з погіршенням стану здоров'я (важка форма корости). Ні відвідувати заняття, ні влаштуватися в гуртожитку, ні їздити з далекого підмосков'я не міг. Фактично заняття зовсім не відвідував. Академічний не взяв. Був відрахований. При постуленіі було заплачено за пів-року навчання (більше 50000 р).
Скажіть, чи можу я звернутися за поверненням суми оплати навчання? Примірник договору підписаний мною в односторонньому порядку, знаходиться в ректораті, в зв'язку з Болен сина не могла його взяти, маю тільки квитанцію про оплату.

Люба

Відповідь юриста:

Привіт Люба. Виходячи із Закону «Про захист прав споживачів », студент, який оплатив освітні послуги, має право відмовитися від них в будь-який момент з будь-якої причини. В цьому випадку виконавець (вуз) повинен повернути сплачені гроші за вирахуванням витрат, які вже встиг понести. Причому, свої витрати навчальний заклад зобов'язаний підтвердити документально. Запишіться на консультацію до наших юристів і ми спробуємо допомогти вам у ситуації, що склалася.

 

Додаткові матеріали:

  • Якщо не був підписаний наказ про відрахування з інституту, чи є я студентко ...
  • Як відновитися після відрахування з ВНЗ і не потрапити в армію?
  • Чи можна розірвати договір зі школою англійської мови і не платити неустойк ...
  • Як повернути передоплату за водійські курси якщо передумав їх відвідувати?
  • Відновлення в навчальному закладі на безкоштовній основі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ