Чи може чоловік вимагати розірвання шлюбу якщо його дружина вагітна?

Добрий день!
Мене звуть Анастасія, мені 28 років.
На даному етапі подружнього життя у нас попереду розлучення. Ми проживаємо в Москві в квартирі чоловіка (він власник) я з дитиною прописана в цій квартирі. Ясна річ що він мене відразу випише з квартири я не проти але т.к. у нас дитина відвідує дитячий садок (дівчинка 5 років) я відвідую жіночу консультацію по вагітності (я чекаю від нього другу дитину) хотілося дізнатися можливі варіанти як можна залишитися проживати на законній підставі в цій квартирі. Чула про опікунство над дитиною. Як це можна оформити? (Маю житлову власність в Підмосков'ї, але влаштувати там дитину в дитячий садок немає ніякої можливості).

Анастасія

Відповідь юриста:

Привіт, Анастасія. Певні обмеження на початок процесу розірвання шлюбу в законодавстві Російської Федерації накладаються статтею 17 Сімейного кодексу РФ. У відповідності з цією статтею чоловік не має права без згоди дружини порушувати справу про розірвання шлюбу під час вагітності дружини і протягом першого року після народження дитини.
Однак на права власника розлучення і народження другої дитини не впливають. Якщо ваш чоловік захоче вас зняти з реєстрації, то при вашому відмову зможе зробити це через суд.
Так житлове законодавство передбачає, що якщо у колишнього члена сім'ї (яким ви станете відразу після розірвання шлюбу) власника житлового приміщення відсутні підстави набуття або здійснення права користування іншим житловим приміщенням, а також якщо майновий стан колишнього члена сім'ї власника житлового приміщення та інші заслуговують на увагу обставини не дозволяють йому забезпечити себе іншим житловим приміщенням, право користування житловим приміщенням, що належить вказаному власнику, може бути збережене за колишнім членом його сім'ї на певний термін на підставі рішення суду. При цьому суд має право зобов'язати власника житлового приміщення забезпечити іншим житловим приміщенням колишнього чоловіка та інших членів його сім'ї, на користь яких власник виконує аліментні зобов'язання, на їх вимогу.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна залишитися в квартирі чоловіка, якщо останній бажає розірвання шлю ...
  • Чи можна вимагати від колишнього чоловіка оплати знімною квартири?
  • Визнання права користування житловим приміщенням
  • Визнання наймача таким, що втратив право користування житловим приміщенням
  • Право користування житловим приміщенням

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ