Чому інваліду скасували пільги на оплату комунальних платежів після приватизації житла?

Більше години назад поставив запитання, але відповіді на нього не отримав.
Я самотньо проживає інвалід 1 групи Користувався 50%-ою знижкою по оплаті житла (539 кв.м) У 2010р приватизував квартиру. Однак мені ЄРЦ сказали, що тепер пільги інваліда не діють, а діють тільки пільги Ветерана праці, яким я є. Тому оплата 50% ремонту та утримання будівлі повинна бути тільки в межах соц. норми. Як інваліду надлишки площі не оплачувалися. Чому після приватизації житла перестали діяти пільги інваліда 1 групи?

Євген

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. Закон не скасовує пільгу інвалідам після приватизації. Дії ЄРЦ незаконні і ви вправі оскаржити їх у судовому порядку. Згідно ст.17 закону 50% знижка (пільга) на оплату житлового приміщення надається інвалідам, які проживають у будинках муніципального житлового фонду. Закон не вимагає, що б інвалід проживав у приватизованій або неприватизованій квартирі.

У четвертому кварталі 2008 року у Верховному Суді РФ відбувся суд про незаконність скасування пільги інвалідам, які проживають у приватизованих квартирах. З Визначення Верховного Суду РФ від 28 листопада 2008 року № 10-В08-13: «Таким чином, саме по собі знаходження у власності житлового приміщення не може розцінюватися як відсутність у інваліда права на оплату житлового приміщення не нижче 50 відсотків, без визначення чи відноситься багатоквартирний будинок, де розміщено житлове приміщення, до державного, муніципального або приватному житловому фонду ».

 

Додаткові матеріали:

  • Які пільги з комунальних послуг покладені ветеранам праці?
  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?
  • Які пільги мають діти сироти після повноліття?
  • Визнання права користування житловим приміщенням
  • Відмова в приватизації житлових приміщень

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ