Коли починає спливати відстрочка платежу за договором поставки продуктів харчування?

У договорі поставки продуктів харчування зазначений наступний пункт: Відстрочка платежу починає обчислюватися з моменту приймання товару Покупцем. У випадку не надання Постачальником Покупцеві товарно-супровідних документів, оформлених належним чином, відстрочка платежу збільшується відповідно на період надання необхідних товарно-супровідних документів. .
В той же час в п.7 ст.9 федерального закону № 381-ФЗ від 28 грудня 2009р Про основи державного регулювання торговельної діяльності в РФ зазначено, що терміни оплати товарів залежать від терміну придатності товару і обчислюються З ДНЯ ПРИЙНЯТТЯ товару господарюючим суб'єктом. Так само п. 9 ст. 9 цього закону передбачає наступне: У разі, якщо господарюючий суб'єкт, який здійснює постачання продовольчих товарів, не передає або відмовляється передати суб'єкту господарювання, здійснює торговельну діяльність, документи які він повинен передати відповідно до федеральними законами, іншими нормативними правовими актами РФ і договором поставки продовольчих товарів, терміни оплати продовольчих товарів, встановлені правилами, визначеними частиною 7 цієї статті, збільшуються на період надання господарюючим суб'єктом, що здійснює постачання продовольчих товарів, за запитом господарюючого суб'єкта, що здійснює торговельну діяльність, зазначених документів.
Так наприклад, товар по терміном придатності 40 днів поставлений в магазин Покупця 1 жовтня, згідно договору та закону про торгівлю товар повинен бути оплачений через 45 календарних днів, тобто 15 листопада. Виправлені товарно-супровідні документи були надані 12 листопада. Покупець розраховує відстрочку платежу з 12 листопада, тобто З МОМЕНТУ НАДАННЯ виправленими документами. За даним розрахунком оплата буде зроблена 27 грудня. Т.ч. в реальності оплата за товар відбувається не через 45 календарних днів, а через 88 календарних днів.
Підкажіть, будь ласка, з якого моменту починає обчислюватися відстрочка платежу? Чи правомірно розраховувати відстрочку платежу з моменту надання виправлених документів? Заздалегідь спасибі за відповідь і консультацію.

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. Найчастіше термін закінчення відстрочки платежу починається з моменту підписання рахунку-фактури. Багато що залежить безпосередньо від умов, що містяться в укладеному Договорі. Тому для відповіді на Ваше запитання необхідно в першу чергу, вивчити сам Договір, про який Ви згадали і більш докладно всі обставини Вашої справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Як отримати неустойку за прострочення доставки автомобіля?
  • Чи може продавець підвищувати ціну на автомобіль після укладення договору п ...
  • Вимога забудовника про неповернення забезпечувального платежу
  • Коротко, про важливе.
  • Претензія по якості

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ