В який суд направити позовну заяву на страхову компанію?

Здрастуйте! Хочу подати в суд на страхову компанію Страхова група "Спаські ворота". Мені пошкодили мій автомобіль, пошкодження автомобіля від 3-х осіб, у відповідності договору страхування п.п. 3.2.2., Мені зобов'язані відшкодувати збитки. Але з невідомих причин мені відмовили. При цьому, не посилаючись, на який або пункт у договорі, тим самим порушуючи мої права. Пошкодження мого автомобіля були зафіксовані органами ОВС у день виявлення, в той же день я подала заяву в страхову компанію. Довідку від дільничного в страхову компанію, я надала. З мого боку було все зроблено правильно і своєчасно. З цього питання я написала лист в ФССН, розглянувши мої документи по даному випадку. Вони пояснили, що я вправі вимагати від Страховика відшкодування завданих збитків, а також сплату відсотків за затримку здійснення страхової виплати у судовому порядку (ст. 35 Закону, ст. 11 ГК РФ). Далі питання: 1. В який суд, я можу подавати позовну заяву? Які документи мені необхідно надати (оригінали або можна копії)? Чи можу я вимагати від Страхової компанії про виплату за моральну шкоду? Заздалегідь дякую за відповідь, З повагою Анастасія

Анастасія

Відповідь юриста:

Привіт, Анастасія. 1. Вам необхідно направити позовну заяву за місцем знаходження страхової компанії - відповідача.
2. До позовної заяви ви повинні докласти копії документів з візою: "Копія вірна" та підписом. На слухання візьміть з собою оригінали документів, так як відповідач може оскаржити їх дійсність.
3. Моральна шкода ви можете вимагати, краще буде, якщо ви підтвердите його доказами: звернення до лікаря, довідки, показання свідків.

 

Додаткові матеріали:

  • Страхова компанія відмовляє в ремонті автомобіля по КАСКО: що робити?
  • Що робити якщо при ремонті автомобіля не отремотірованни внутрішні пошкодже ...
  • Чи можна вимагати від страхової компанії відшкодування за несплати страхово ...
  • Що робити якщо страхова компанія не виплачує відшкодування по КАСКО?
  • Чи може страхова компанія відмовити у виплаті КАСКО за відсутності довідок ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ