Чи може страхова компанія відмовити у виплаті КАСКО за відсутності довідок від співробітників ДІБДР?

Здрастуйте!
Мені потрібна консультація з питання пов'язаного з виплатою страхового відшкодування без надання документів з компетентних органів.
Суть справи. На дорозі при русі потрапив у яму. Праве переднє колесо "кирдик", відновленню не підлягає, пошкоджений передній бампер, на задньому бампері є подряпини.
Подав заяву в страхову компанію, машину оглянули, направили в автосервіс. Автосервіс визначив вартість і відправив в страхову компанію - зі мною не узгодили вартісної питання ремонту і ця схема пройшла без моєї участі. Зі страхової компанії отримав відповідь: Вартість усунення пошкодження Вашого автомобіля перевищує встановлених правил страхування ліміт Сума, яка за правилами оплачується, так як я не представив документи з ГИБДД, становить 30000 руб., А автосервіс визначив вартість 523231 руб. Після отримання такої відповіді я повторно звернувся в страхову компанію з пропозицією врегулювати ситуацію - оплатити перевищує згідно їх положення суму 223231 руб., А 30000 руб оплачують вони. Відповідь була аналогічною - відмова у виплаті.
Примітка: 1. При проведенні огляду автомобіля мені не довели передбачувану суму збитку, цієї суми так само немає в заяві, подальшого узгодження по сумі зі мною не було.
2. Період страхування по ризиках Автокаско "збиток", "угон" (більше 100 тис. руб всього) і Автоцивілка (більше 13 тис руб. Всього) становить три роки, страхових випадків не було.
Питання: 1. Правочинні дії страхової компанії у відмові виплачувати страхове відшкодування.
2. Що порекомендуєте робити.
З повагою,
Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Дійсно, в деяких компаніях застосовується абсолютна величина заяви страхової події без довідки з компетентних органів, як у вашому випадку. І на це завжди необхідно звертати увагу. Тобто вам необхідно було викликати співробітників ДІБДР і отримати відповідний документ.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо страхова компанія не виплачує виплати по ОСАГО?
  • Що робити якщо камінь, що вилетів з-під колеса розбив лобове скло?
  • Оспорювання відмови у виплаті страхового відшкодування в суді
  • Претензія в страхову компанію
  • Відшкодування збитку при пожежі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ