Що робити якщо страхова компанія не виплачує відшкодування по КАСКО?

Після настання страхового випадку з моїм автомобілем в грудні 2010 року, я звернувся в страхову компанію "Прогрес-гарант" з питання ремонту автомобіля по КАСКО. Після всіх процедур з ДАІ ГИБДД, документи були віддані на розгляд в дану страхову компанію 04.02.2011 р. Після огляду автомобіля, працівники даної компанії відмовили мені в ремонті автомобіля, хоча суму в 32609 рублів під час страхування автомобіля отримали повністю. З моменту до них звернення пройшло вже більше 2-ух місяців.

Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Якщо страхова компанія не виплатила страхову суму у строк - це тягне для неї настання відповідальності за порушення зобов'язань перед клієнтом. Згідно зі статтею 393 Цивільного кодексу Російської Федерації при порушенні зобов'язання боржник (у нашому випадку - страхова компанія) зобов'язаний відшкодувати кредитору (тобто страхувальникові) збитки, заподіяні невиконанням або неналежним виконанням зобов'язання. До того ж за кожен день невиплати страхового платежу може бути стягнута неустойка за прострочення страхової виплати.
Подібна дія з боку страховика незаконно і може бути оскаржено в суді. Позовна заява подається до районного суду (або мировому судді, в залежності від ціни позову) за місцем знаходження страхової компанії-ответчікав письмовій формі.

 

Додаткові матеріали:

  • Коли страхова компанія повинна розрахуватися з клієнтом по КАСКО?
  • Як стягнути зі страхової компанії виплату по КАСКО і неустойку за простроче ...
  • Чи може страхова компанія відмовити у виплаті КАСКО за відсутності довідок ...
  • Що робити якщо страхова компанія не виплачує виплати по ОСАГО?
  • Оспорювання відмови у виплаті страхового відшкодування в суді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ