Чи законно утримання під вартою обвинуваченого до винесення судового вироку?

3 червня 2009 суддя винесла ухвалу про призначення попереднього слухання по кримінальній справі на 15 червня, залишила запобіжний захід обвинуваченої - утримання під вартою, термін якого минав 8 червня 2009
15 червня попереднього слухання справи не відбулося і перенесено було на 22 червня. 22 червня слухання не відбулося через хворобу судді і слухання справи було перенесено на 23 червня. 23 червня слухання справи не відбулося і перенесено було на 29 червня. 29 червня почалася слухання справи (судове слідство і т.д.). 7 грудня суддя винесла звинувачувальний вирок по якому підсудна отримала 11 років позбавлення волі.
Тільки в кінці грудня 2009 р. суддя надала можливість засудженої ознайомитися з протоколами судових засідань в ході якого виявлені були два документи за підписом судді: протокол попереднього слухання справи від 23 червня і постанову судді від 23 червня про призначення слухання справи за підсумками попереднього слухання. У постанові про призначення судового засідання на 29 червня, суддя, не продовживши строк, залишила запобіжний захід колишньою.
ПИТАННЯ:
1. Вирок винесено підсудному або обвинуваченому?;
2. Законно чи ні обвинувачена чи підсудна містилася під вартою з 8 червня по 7 грудня 2009 р., моменту винесення вироку?

Валерій

Відповідь юриста:

Привіт, Валерій. 1. З моменту винесення рішення про призначення судового засідання обвинувачуваний стає підсудним.
2. У постанові про продовження терміну затримання вказуються дата і час, до яких продовжується термін затримання і воно повинно бути відразу ж направлено обвинуваченому. Суд може продовжувати строк тримання під вартою для осіб які скоїли тяжкі злочини - до 12 місяців, для осіб які вчинили особливо тяжкі злочини - до 18 місяців.
Для того, щоб наші фахівці змогли відповісти на ваші запитання вам необхідно надати більше інформації і матеріали по справі.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібно приводити свідків на попереднє слухання?
  • Чи повинен суд закрити справу якщо позов подано неналежним позивачем?
  • Чи може дружина оскаржити рішення суду про розірвання шлюбу?
  • Виплата допомоги по вагітності та пологах через фонд соціального страхуванн ...
  • Право покупця повернути взуття назад в магазин при порушеній розмірності

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ