Чи повинен суд закрити справу якщо позов подано неналежним позивачем?

Протягом 15 років у московському світовому суді слухається справа про затоку квартири. Складені акти, проведена експертиза підтверджує затоку, але винних не знайдено. Але у справі є нюанс, як з'ясувалося після закінчення слухання у мирового судді, позов подав так званий «неналежний позивач», інтереси власника були повністю проігноровані. Апеляційний суд скасував рішення мирового судді, але він продовжує виносити визначення за позовом «неналежного позивача». «Вішає» на «неналежного позивача» всі судові витрати та витрати на експертизу, замість того що б припинити справу. Чи правомірно поступає суддя?

Галина

Відповідь юриста:

Привіт, Галина. Участь у провадженні у справі однієї або обох неналежних сторін може мати тільки одне процесуально - правовий наслідок - незадоволення заявленого позовної вимоги. При цьому не має значення, хто саме неналежний - позивач, відповідач або обидва одночасно.
Для відповіді на ваше запитання необхідно знати деталі справи: хто є позивачем і відповідачем по справі, обставини затоки, чия власність постраждала в результаті затоки і т.д. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна притягти до відповідальності позивача і відповідача за наклеп?
  • Що робити якщо позивач по справі про затоку квартири визнаний судом неналеж ...
  • Чи може дружина оскаржити рішення суду про розірвання шлюбу?
  • Апеляційна скарга на рішення мирового судді
  • Оскарження рішення мирового судді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ