Чи потрібно приводити свідків на попереднє слухання?

Свекор (відповідальний квартиронаймач) зняв мене з реєстраційного обліку (позбавив прописки) через суд, щоб приватизувати квартиру без моєї участі через, нібито я там не проживала останні 5 років. На суді я не була присутня по причині не оповіщення даного процесу. Він все приховав від мене. Я подала касаційну скаргу і її задовольнили. Справу відправили на повторний розгляд до Тімірязєвський районний суд в Москві.
Чи можу я подати зустрічний позов на те, що він навмисно мене виписав з квартири для приватизації її без моєї участі в рамках однієї справи?
Чи буде попереднє слухання?
І чи треба на попереднє слухання приводити свідків, які підтверджують моє місце перебування за адресою прописки або тільки на судове засідання?
e-mail: julik.ru @ inbox.ru

Іванова Юлія

Відповідь юриста:

Привіт, Юлія. Якщо справа відправлена на пересмотрение, то в ньому і буде вирішуватися питання про вашу реєстрацію за місцем проживання. У разі позитивного рішення ваші порушені права будуть відновлені.
Якщо вчинення будь-яких дій необхідно по справі, що надійшов на новий розгляд до суду першої інстанції після скасування рішення вищестоящим судом, суддя також виносить ухвалу про підготовку справи. Попереднє судове засідання має своєю метою процесуальне закріплення розпорядчих дій сторін, здійснених при підготовці справи до судового розгляду, визначення обставин, що мають значення для правильного розгляду і вирішення справи, визначення достатності доказів у справі, дослідження фактів пропуску строків звернення до суду та строків позовної давності. Попереднє судове засідання проводиться суддею одноособово. Сторони повідомляються про час і місце попереднього судового засідання. Сторони в попередньому судовому засіданні мають право подавати докази, наводити докази, заявляти клопотання. У попередньому судовому засіданні може розглядатися заперечення відповідача щодо пропуску позивачем без поважних причин строку позовної давності для захисту права і встановленого федеральним законом строку звернення до суду.

Свідки викликаються до суду повісткою, або можуть бути приведені зацікавленою стороною.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи законно утримання під вартою обвинуваченого до винесення судового вироку ...
  • Як правильно оскаржити рішення суду, з яким позивач не згоден?
  • Порядок направлення касаційної скарги на рішення районного суду
  • Чи може позивач оскаржити постанову про скасування заочного рішення суду?
  • Чи може позивач оскаржити постанову про скасування заочного рішення суду?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ