Який розмір державного мита для прийняття спадщини?

Здрастуйте! Допоможіть будь ласка розібратися в незрозумілих вопросах.Сестра мого чоловіка набрала 3 кредиту, які вже рік не оплачівает.Одін кредит на 360 тис уже в суді, другий, на 170 тисяч збираються передати в суд і ще залишився один кредит на 100 тисяч.Она за місцем прописки не проживає підлогу года.По місцем прописки проживає її брат, мій муж.В її власності знаходиться 1/4 квартири і неоформлена частина батькової площаді.Папа помер 2 роки назад.Еще у неї є машина, яка коштує не більше 100 тисяч . Вона працює, але де, працівники по роботі з боржниками не можуть найті.Что нам чекати далі, коли прийдуть пристави? Чи можуть вони продати її площа? + батькова НЕ оформлена.Она до суду йти не збирається, так само вона не збирається далі оплачувати свої кредіти.І ще один вопрос.Может чи мій чоловік, її брат, який є так само спадкоємцем батькової частки оформити всю його частку на себе? Скільки тепер коштуватиме оформлення спадщини? Заздалегідь величезне спасибі!

Віктор

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Віктор. 1. Ваш чоловік може оформити спадщину, направивши позов про встановлення факту прийняття спадщини. Згідно зі статтею 333.24 НК РФ: "за вчинення нотаріальних дій нотаріусами державних нотаріальних контор та (або) посадовими особами органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, уповноваженими відповідно до законодавчими актами Російської Федерації і (або) законодавчими актами суб'єктів Російської Федерації на вчинення нотаріальних дій , державне мито сплачується в наступних розмірах:
22) за видачу свідоцтва про право на спадщину за законом і за заповітом:
- дітям, у тому числі усиновленим, дружину, батькам, повнорідних братів і сестер спадкодавця - 03 відсотка вартості успадкованого майна, але не більше 100000 рублів ".
2. Судові пристави-виконавці можуть реалізувати частку в квартирі.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оформити спадщину після смерті брата, якщо є спадкоємці першої черги?
  • Як вступити в право власності на спадкове майно?
  • Вступ до спадкові права за наявності іншого спадкоємця
  • Порядок виправлення помилок у свідоцтві про народження
  • Прийняття спадщини

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ