Що робити якщо встановлені вікна не відповідають вимогам покупця?

Згідно договору «І» № 50-65 від 09.06.2010г. на виготовлення і договором «М» № 50-65 від 09.06.2010г. на монтажні роботи, фірма ЗАТ «» взяла на себе зобов'язання з виготовлення та монтажу пластикового вікна з профілю «Баулайн -70 мм» з двокамерним склопакетом підвищеної шумоізоляції з н аружним склінням 6 мм з центральної стулкою, яка передбачає можливість горизонтального і вертикального відкривання. В монтажні роботи входила установка підвіконня й відливу.
Монтаж вікон виконувався з порушенням будівельних норм:
• Заповнення монтажних зазорів між вікном, підвіконням, відливом і зовнішньою стіною було виконано неякісно, з-за чого віконна конструкція промерзає.
• Герметизація швів не проводилася.
• Сертифікат відповідності та паспорт на вікно не був наданий.
В результаті, при перших же морозах в листопаді місяці 2010р., Вікна деформувалися з утворенням щілини в нижній третині вікна і покрилися льодом, який при таненні створював небезпеку пошкодження підлогового натурального покриття, при цьому в кімнаті через шум вітру і холоду не було можливо знаходитися в приміщенні. Щоб не застудити дітей я змушений був закривати вікно матрацами.
Незважаючи на мої неодноразові звернення на адресу ЗАТ "" із законними вимогами вжити заходів щодо усунення браку, технолог приїхав тільки через 2 місяці в кінці січня, підтвердив факт деформації вікна та неякісної герметизації монтажних зазорів і пообіцяв протягом 5-7 робочих днів усунути шлюб ( замінити деформовані віконні конструкції та провести повторно заходи з розчистки та повторного утеплення та герметизації швів). Однак, до теперішнього моменту, заходи щодо усунення браку так і не були прийняті.
На додаток до вищевикладеного, після спроб приїжджав технолога ЗАТ "" усунути дефекти, вертикальне відкривання вікна перестало функціонувати.

Гоцюк Віталій Павлович

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Віталій Павлович. Чи зверталися ви з письмовою претензією до компанії? Якщо ні, то зробіть це негайно, після зафіксированна вашого звернення, ви зможете також пред'явити вимоги про виплату неустойки. При складанні претензії керуйтеся ЗоЗПП. Якщо компанія відмовить вам у задоволенні вимог, вирішити питання можна в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо в новобудові встановлені неналежної якості вікна?
  • Чи можна стягнути з компанії, що встановила неякісні вікна, відшкодування в ...
  • Чи повинен забудовник гарантувати належну якість пластикових вікон?
  • До кого висувати претензії щодо безоплатного усунення недоліків з монтажу в ...
  • Які права у покупця при придбанні неякісних вікон?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ