Хто і коли повинен видавати житло сиротам по досягненні 18-річного віку?

Юнакові в листопаді 2010р виповнилося 18 років. Ні опікун не зав. отд. опіки та піклування В. Н. Орєшнікова по Владімер.обл. м. Кольчугино не займалися житловим питанням. На даний момент має прописку в будинку в селі в якому немає стекол стіни в дірках, дах худа, пічка розвалена. На балансі цей будинок ніде не стоїть. Ні ключі ні документи на будинок йому ніхто не передовалась. Юнак навчається в г Пушкіно Мос. Обл. Я зовсім стороння людина прошу йому помочь.Пока він живе у мене. Ніхто його не відслідковує. Хлопчисько хороший. Чим йому можна допомогти?

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Розраховувати на отримання житла можуть тільки особи, що числилися залишилися без піклування батьків (сироти), які не досягли 18 років на 21 грудня 1996 року і не мають ні закріпленого житлового приміщення у соціальному наймі, ні житла на праві приватної власності.
Також важливо, що отримання житла можливе лише в разі, якщо орган опіки та піклування вчасно поставив осиротілого дитини на чергу отримання житла. Якщо це не було зроблено вчасно законним представником неповнолітнього - опікуном, адміністрацією організації, де перебувала дитина, то право на одержання жилого приміщення швидше за все доведеться відстоювати в судовому порядку. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Яку квартиру можуть отримати подружжя, якщо муніципальне житло підлягає зно ...
  • Які пільги мають діти сироти після повноліття?
  • Яке житло може бути закріплене за дитиною - сиротою?
  • Як поводитися на розгляді касаційної скарги по справі?
  • Що робити якщо адміністрація відмовила в отриманні пільгового житла?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ