Чи можуть звільнити вагітну співробітницю, яка пішла в декретну?

Добрий день!
Порадьте, будь ласка, як краще вчинити в моїй ситуації. До січня 2011 р. я перебувала у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років і до моменту його завершення була на третьому місяці нової вагітності. У січні я безрезультатно намагалася зв'язатися з відділом кадрів моєї компанії, потім потрапила до лікарні із загрозою переривання вагітності. Компанія-роботодавець своєчасно не надала мені поліс, про який я просила ще в листопаді 2010 і мені довелося оформити медичний поліс безробітного громадянина РФ, тому лікарняний мені не виписали. У підсумку: я повинна була 2 місяці як приступити до роботи, але не зробила цього. Роботодавець не виходив зі мною на зв'язок.
Чи можуть мене звільнити? Чи можу я тепер написати на це два «прогулятися» місяці заяву про відпустку за свій рахунок? Чи можна так поступати і надалі до настання декрету (травень 2011), так як при моєму стані здоров'я (загроза переривання вагітності) мені не варто виходити на роботу.
Спасибі, за Вашу допомогу!

Ксенія

Відповідь юриста:

Привіт, Ксенія. Для відповіді на ваші питання необхідно знати який трудовий договір був укладений між вами та роботодавцем. Ви зможете оскаржити ненадання медичного полісу роботодавцем в претензійному або судовому порядку. Звільнити вас зможуть лише при скороченні. Для отримання більш конкретної допомоги вам необхідно надати докладну інформацію нашим фахівцям.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може роботодавець вимагати від співробітниці, яка перебуває у відпустці ...
  • Що робити вагітній співробітниці яка перебуває у відпустці по догляду за пе ...
  • Звільнення вагітної жінки на випробувальному терміні
  • Порядок розрахунку допомоги по догляду за другою дитиною до 15 років.
  • Одержання допомоги по народженню дитини тимчасової співробітницею

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ