Як дізнатися виписався чи жилець з квартири і як його виписати примусово?

Чоловік 6 років тому прописав брата у нас, пообіцявши, що це временно.Но минуло шість років, а його брат тільки обіцяє випісаться.Сейчас він говорить, що виписався і прописався за іншою адресою, але в паспортному столі мені говорять, що поки про це у них немає ніякої інформаціі.Как мені дізнатися про те, чи дійсно він виписався або знову говорить неправду? У паспортному столі мені сказали, що він повинен приїхати і написати заяву з проханням про те, щоб його зняли з реєстраційного обліку у нас, але він тільки обіцяє приїхати, а потім знаходить різні відмовки, як бути в ситуації, що склалася? Що можна зробити?

Кремнева Тетяна Миколаївна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна Миколаївна. Власник квартири має право направити до суду позовну заяву про виселення та зняття з реєстраційного обліку мешканця. Зареєстровані за місцем проживання особи вносяться до поквартирного картку, домову (поквартирного) книгу, форми яких затверджені у додатках N 10 і N 11 до Адміністративного регламенту надання Федеральної міграційної службою державної послуги по реєстраційному обліку громадян Російської Федерації за місцем перебування та за місцем проживання в межах Російської Федерації, затвердженого наказом ФМС Росії від 20 вересня 2007 р. N 208.

В силу пункту 56 Адміністративного регламенту "посадові особи, відповідальні за реєстрацію, на підставі заяви громадянина про реєстрацію за місцем проживання та поданих документів заповнюють картку реєстрації за формою N 9 (додаток N 9 до Регламенту), поквартирний картку за формою N 10 (додаток N 10 до Регламенту) або вносять відповідні відомості в домову (поквартирного) книгу за формою N 11 (додаток N 11 до Регламенту) ".

У цьому зв'язку, для того, щоб дізнатися, чи зареєстровано зазначена особа в квартирі необхідно звертатися за відповідною випискою з вищеназваних документів.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може чоловік прописати свою дружину в квартирі приватизованої на двох?
  • Чи можна поставити на реєстраційний облік за генеральним дорученням?
  • Як сім'ї поліцейського вирішити проблему з житлом, якщо немає грошей на йо ...
  • Заяву до суду на прописку
  • Відмова в реєстрації за місцем проживання

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ