Чи може чоловік прописати свою дружину в квартирі приватизованої на двох?

Я складу в шлюбі з чоловіком з 2002 года.Регістрація в Тульській області. Живу у чоловіка в квартирі в Москві. Він з дружиною розлучився 12 років тому. Зараз прийшла його перша дружина проживати в квартирі через день викликає міліцію, щоб вигнати мене, іт.к. я не прописана тут, в цій квартирі. Кажуть, що квартира приватизована на сина і я не маю тут проживати. Чоловік не проти, ми не збираємося разводіться.Но дружина не дає жізні.Імею я право проживати на метрах чоловіка в приватизованій квартирі його сина і Може Чи міліція мене після 11.00 щодня вигонять.Спасібо.

татьяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Для того, щоб проживати в даній квартирі вам необхідна згода сина вашого чоловіка, якщо він повнолітній. Якщо у чоловіка є частка в квартирі, то згода інших власників на вашу реєстрацію та проживання все-одно необхідно.
Так як, згідно з Адміністративним регламентом надання Федеральної міграційної службою державної послуги по реєстраційному обліку громадян РФ за місцем перебування та за місцем проживання в межах РФ затвердженого Наказом Федеральної міграційної служби № 208 від 20.09.2007 р. за загальним правилом (п. 17 Регламенту) вимагається згода всіх власників житлового приміщення. Виняток, наприклад, може скласти випадок, коли частки у власності виділені в натурі.
Згідно зазначеного Регламенту заяву на реєстрацію за місцем проживання у Вашого чоловіка не прийняти не мають право. Таким чином, за відсутності згоди власників все ж варто подати заяву. Отриманий відмова можна спробувати оскаржити в судовому порядку. Наші фахівці допоможуть вам вирішити ситуацію, що склалася, для цього вам необхідно записатися на консультацію.

 

Додаткові матеріали:

  • Як дізнатися виписався чи жилець з квартири і як його виписати примусово?
  • Які права має не прописана в муніципальній квартирі чоловіка?
  • Як виселити з муніципальної квартири незаконно проживають громадян?
  • Виселення подружжя сина з муніципального житла в судовому порядку
  • Заяву до суду на прописку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ