Як сім'ї поліцейського вирішити проблему з житлом, якщо немає грошей на його покупку?

Я дружина військовослужбовця, в даний час знімаємо (вже 5 років) квартиру. Я і наш син (очікуємо ще доньку) прописаний в Калужкой області (у моїх родичів), чоловік прописаний у своїх батьків (г.Раменское, МО). Під програму потребують житло "ми не підходимо, тому метрів у свекрухи досить (79). Жити на тер-рії чоловіка його мама не дає (тому що вона ж власник) і по суду його не виписує (зараз його батьки пільговики-пенсіонери (обидва працюють), а якщо сина випишуть, то за зайву площу в квартирі платити отказавается, не дивлячись на те, що спадкоємцем оголошена рідна сестра мого чоловіка (дочка свекрухи, у якої від бабусі дісталася 3-кмн.квартіра.Есть 2 машини, 2 ділянки). Жити в квартирі не дозволяє і не виписує, ні на який контакт не йде. Під програму "іпотека військовим" теж не підходимо, тому чоловік служить (капітан, Луб'янка, ФСБ, Москва) вже 8 років, а треба з 2005 г.Ми вже у відчай, не знаємо що робити , як жити: у мене з /п вихователя дитсадка 16 т.р і у чоловіка 23 т.р /міс (він сплачує аліменти першій дружині). Підкажіть, будь ласка, чи є вихід якої з даної ситуації.

Світлана
.
Відповідь юриста:

Здравствуйте, Світлана. Ваш чоловік може виписатися самостійно. Постанова Уряду РФ від 17 липня 1995 р. N 713
"Про затвердження Правил реєстрації та зняття громадян Російської Федерації з реєстраційного обліку за місцем перебування та за місцем проживання в межах Російської Федерації та переліку посадових осіб, відповідальних за реєстрацію "
31. Зняття громадянина з реєстраційного обліку за місцем проживання проводиться органами реєстраційного обліку в разі:
а) зміна місця проживання - на підставі заяви громадянина про реєстрацію за новим місцем проживання або заяви про зняття його з реєстраційного обліку за місцем проживання. При реєстрації за новим місцем проживання, якщо громадянин не знявся з реєстраційного обліку за попереднім місцем проживання, орган реєстраційного обліку в 3-денний термін зобов'язаний направити відповідне повідомлення до органу реєстраційного обліку за попереднім місцем проживання громадянина для зняття його з реєстраційного обліку.

Згідно з Федеральним законом "Про соціальні гарантії співробітникам органів внутрішніх справ Російської Федерації та внесення змін в окремі законодавчі акти Російської Федерації", для поліцейських передбачені такі варіанти забезпечення житлом нужденних:
.
1) Одноразові соціальні виплати на будівництво або пряму купівлю житла (без іпотек та кредитів).

2) Надання житла для поліцейських і членів їх сімей за рахунок бюджетного будівництва в регіонах. Ці види житла можуть розглядатися як соціальний найм або повна власність.

3) Службовцям внутрішніх справ РФ надаватиметься житло із спеціально відведеного житлового фонду. Якщо вільного житла на даний момент немає, тоді службовцю будуть виділятися компенсації для тимчасового найму житлових приміщень.

4) Починаючи з січня 2012 року, співробітникам органів внутрішніх справ, які прослужили в поліції більше 10 років, будуть виділятися субсидії на покупку власного житла за гнучкою схемою продажу службового або орендованого житлового приміщення.

 

Додаткові матеріали:

  • У праві чи власник житлового приміщення вимагати в судовому порядку зняття ...
  • Чи може колишня свекруха виписати матір і неповнолітніх дітей з дому?
  • Чи може власник житла зняти з реєстраційного обліку неповнолітніх дітей?
  • Заяву до суду на прописку
  • Відмова в реєстрації за місцем проживання

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ