Скільки днів автомобіль повинен знаходитися в ремонті для його повернення, згідно ЗоЗПП?

У грудні 10г.пріобрел комерційний а /м Форд Транзит. 22 лютого в поїздці з Москви до Саратова на ходу зупинився двигун. На буксирі дотягли до будинку в Саратов.Пока встановлюється причина і відповідно гарантійний або не гарантійний випадок. Але час іде і це все таки комерційний автомобіль. У закон "Про захист прав споживача " додали положення, що якщо протягом року автомобіль знаходився більше 35 днів на станції, то споживач має право на заміну автомобіля. Як на практиці це здійснити?
Заранее спасибо, Валерій

Александров Валерій

Відповідь юриста:

Привіт, Валерій. Згідно зі ст. 18 ЗоЗПП: "У відношенні тexнічecкі cлoжнoгo тoвapa пoтpeбітeль у разі виявлення в ньому нeдocтaткoв вправі відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати вoзвpaтa сплаченої за такий тoвap суми або пред'явити вимогу про його заміну на тoвap цієї ж марки (моделі, артикулу) або на такий же тoвap іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни протягом п'ятнадцяти днів з дня передачі споживачу такого тoвapa. Після закінчення цього терміну зазначені вимоги підлягають задоволенню в одному з наступних випадків:

* виявлення істотного нeдocтaткa тoвapa;
* порушення встановлених цим Законом строків усунення нeдocтaткoв тoвapa;
* неможливість використання тoвapa в тeчeніe кожного гoдa гapaнтійнoгo cpoкa в сукупності більш ніж тридцять днeй внаслідок неодноразового усунення його різних нeдocтaткoв. "
Таким чином якщо автомобіль знаходився у ремонті в сукупності більш ніж 30 днів, то ви маєте право вимагати повернення грошових коштів. При відмові задовольнити ваші вимоги - звертайтеся до суду. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юристу, тому не зрозуміло, придбали ви даний автомобіль в якості юридичної особи, або як споживач.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна повернути пральну машину після першої поломки?
  • Чи можна повернути автомобіль продавцеві і зажадати повернення грошових кош ...
  • Коли можна повернути автомобіль продавцеві і зажадати гроші?
  • Можливість повернення автомобіля при ремонті більше 45 днів і істотному нед ...
  • Вимога про обмін або повернення коштів за автомобіль неналежної якості

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ