Чи можна повернути пральну машину після першої поломки?

День добрий.
Мною в серпні 2010р. була куплена в інтернет-магазині пральна машінка.Спустя два місяці вона ламається (ремонт був проведений рівно через місяць після подачі заявки на ремонт) замінили модуль.После догляду майстра машинка попрежнему непрацюючих як надо.Мастер сказав, що потрібна заміна двігателя.Мной були зібрані всі документи для повернення грошових коштів (чек, акт про несправності, договір і заяву), тому я вважаю це суттєвим недостатком.В повернення грошових коштів мені було відмовлено, а був запропонований ремонт по гарантії.
Питання: Чи правий продавець?

Рінат

Відповідь юриста:

Привіт, Рінат. Пральна машина входить до Переліку технічно складних товарів. Згідно зі ст. 18 ЗоЗПП: "У відношенні тexнічecкі cлoжнoгo тoвapa пoтpeбітeль у разі виявлення в ньому нeдocтaткoв вправі відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати вoзвpaтa сплаченої за такий тoвap суми або пред'явити вимогу про його заміну на тoвap цієї ж марки (моделі, артикулу) або на такий же тoвap іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни протягом п'ятнадцяти днів з дня передачі споживачу такого тoвapa. Після закінчення цього терміну зазначені вимоги підлягають задоволенню в одному з наступних випадків:

* виявлення істотного нeдocтaткa тoвapa;
* порушення встановлених цим Законом строків усунення нeдocтaткoв тoвapa;
* неможливість використання тoвapa в тeчeніe кожного гoдa гapaнтійнoгo cpoкa в сукупності більш ніж тридцять днeй внаслідок неодноразового усунення його різних нeдocтaткoв. "

Таким чином якщо пральна машина буде знаходитися в ремонті в сукупності більш ніж 30 днів, то ви маєте право вимагати повернення грошових коштів. Також ви можете звернутися до незалежних експертів і провести експертизу, потім з висновком про те, що недолік є істотним, ви можете знову звернутися до продавця з претензією повернути гроші з причини виявлення істотного нeдocтaткa тoвapa. При відмові задовольнити ваші вимоги - звертайтеся до суду. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Скільки днів автомобіль повинен знаходитися в ремонті для його повернення, ...
  • Чи можна повернути автомобіль продавцеві і зажадати повернення грошових кош ...
  • Коли можна повернути автомобіль продавцеві і зажадати гроші?
  • Чи правомірна відмова продавця у заміні пральної машини?
  • Вимога про обмін або повернення коштів за автомобіль неналежної якості

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ