Чи можна повернути оверлок, якщо він не підійшов за технічними характеристиками?

Добрий день! У мене маленьке ательє з пошиття різноманітного виду одягу! відкрилися ми в жовтні) з листопада місяця почали закуповувати промислове обладнання, щоб речі були якісними, тобто від відмовилися від побутових машин. Чергова партія закупівлі була 18 лютого 2011! Куплені були прямострочна машинка і оверлок, зібрали машинки і доставили нам 24 лютого 2011! Оверлоки промишеленним ніколи не користувалися і тому дуже складно в ньому розібратися, нерозбірливе керівництво по експлуатації і складна настройка під кожен вид тканини, ми вирішили повернути назад саме оверлок) так як він не підходить таки під технологічні особливості нашого виробництва. Подзвоніть у фірму, де купували, відповіли, що це неможливо, що тільки два тижні на обмін і повернення, але оверлок новий і на ньому нічого не шили ми, бо не можемо правильно налаштувати! написав у фірму лист електронне із проханням, відповіли, що оверлок ваш зібраний і ми не можемо прийняти його, але ми самі отримували вже оверлок зібраний) Як бути, що порадите

Олексій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олексій. Згідно зі ст. 18 ЗоЗПП: "У відношенні тexнічecкі cлoжнoгo тoвapa пoтpeбітeль у разі виявлення в ньому нeдocтaткoв вправі відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати вoзвpaтa сплаченої за такий тoвap суми або пред'явити вимогу про його заміну на тoвap цієї ж марки (моделі, артикулу) або на такий же тoвap іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни протягом п'ятнадцяти днів з дня передачі споживачу такого тoвapa. Після закінчення цього терміну зазначені вимоги підлягають задоволенню в одному з наступних випадків:

* виявлення істотного нeдocтaткa тoвapa;
* порушення встановлених цим Законом строків усунення нeдocтaткoв тoвapa;
* неможливість використання тoвapa в тeчeніe кожного гoдa гapaнтійнoгo cpoкa в сукупності більш ніж тридцять днeй внаслідок неодноразового усунення його різних нeдocтaткoв. "

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна повернути пральну машину після першої поломки?
  • Скільки днів автомобіль повинен знаходитися в ремонті для його повернення, ...
  • Коли можна повернути автомобіль продавцеві і зажадати гроші?
  • Чи можна отримати гроші за фотоапарат назад, якщо він вийшов з ладу через 1 ...
  • Повернути кошти за договором купівлі-продажу телефону

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ