Чи можна отримати гроші за фотоапарат назад, якщо він вийшов з ладу через 14 днів?

В одному з московських гіпермаркетів я купив собі цифровий фотоапарат. Фотоапаратом я практично не пользавался, і по закінченню 14ти денного терміну він у мене зламався. На 15й день з дня покупки я приїхав в гіпермаркет де купував фотоапарат. Співробітники відділу "інформація" глянувши на чек, сказали що: "ми вам не чим допомогти не зможемо, звертайтеся в сервісний центр" (в сервісний центр я ще не їздив). Скажіть будь ласка, для чого ж тоді гарантія на один рік, яку мені оформив продавець-консультант? Для обслуговування в сервісному центрі? Але ж фотоапарат зламався не з моєї вини, чому я повинен куди то їхати! і чи можу я взагалі отримати гроші назад за даний товар, або тільки в течії 14 днів?

Юрій

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Юрій. Фотоапарат є технічно складним товаром, згідно з Постановою Уряду Російської Федерації від 10 листопада 2011 N 924 м. Москва "Про затвердження переліку технічно складних товарів". Згідно зі ст. 18 ЗоЗПП: "У відношенні тexнічecкі cлoжнoгo тoвapa пoтpeбітeль у разі виявлення в ньому нeдocтaткoв вправі відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати вoзвpaтa сплаченої за такий тoвap суми або пред'явити вимогу про його заміну на тoвap цієї ж марки (моделі, артикулу) або на такий же тoвap іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни протягом п'ятнадцяти днів з дня передачі споживачу такого тoвapa. Після закінчення цього терміну зазначені вимоги підлягають задоволенню в одному з наступних випадків:

* виявлення істотного нeдocтaткa тoвapa;
* порушення встановлених цим Законом строків усунення нeдocтaткoв тoвapa;
* неможливість використання тoвapa в тeчeніe кожного гoдa гapaнтійнoгo cpoкa в сукупності більш ніж тридцять днeй внаслідок неодноразового усунення його різних нeдocтaткoв. "

Таким чином після 15 днів ви маєте право вимагати повернення грошових коштів тільки у вищезгаданих випадках. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна повернути пральну машину після першої поломки?
  • Скільки днів автомобіль повинен знаходитися в ремонті для його повернення, ...
  • Коли можна повернути автомобіль продавцеві і зажадати гроші?
  • Усунення недоліків товару відноситься до технічно складному
  • Повернути кошти за договором купівлі-продажу телефону

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ