Що робити якщо в сервісному центрі прострочили ремонт фотоапарата?

Я віддала в магазин Ельдорадо на ремонт фотоапарат, куплений там же, через відведений термін (90 днів), мені не повернули фотоапарат, по причині, що сервісний центр, їм не віддав акумулятор до нього (хоча фото-т полагоджений). Мені сказали прийти через тиждень, я прийшла, не вернулі.Я написала заяву про отримання іншого товару на ту ж суму (за умовами договору так можна). Мені сказали, що на розгляду цієї заяви чекати 10 днів, відповідь має прийти по електронній пошті.
Чи має магазин на це право і що робити в разі відмови на мою вимогу або якщо відповідь не прийде?

Юлія

Відповідь юриста:

Привіт, Юлія. Зазвичай неустойка за прострочення платежу за договором надання ремонтних послуг встановлюється за взаємною згодою сторін відповідно до їх волею за будь-яке порушення зобов'язань. При встановленні неустойки необхідно дотримуватися вимог Цивільного кодексу про письмовій формі угоди про відшкодування неустойки (незалежно від форми основного зобов'язання) і пропорційності наслідків передбачуваного порушення (інакше суд може істотно зменшити її розмір). В угоді неустойка може називатися, наприклад, штрафом або пенею, і бути виражена у відсотках, або складати фіксовану суму.
Але навіть якщо договір між замовником і виконавцем полягав в усній формі, законом встановлюється неустойка за прострочення ремонту в розмірі трьох відсотків від ціни виконання робіт, передбаченої договором, за кожний день такого прострочення.
Таким чином для більш конкретної відповіді на ваше запитання необхідно ознайомитися з договором про виконання ремонтних робіт.

 

Додаткові матеріали:

  • Якщо в договорі вказана неустойка менша, ніж законна, чи можна вимагати вип ...
  • Як скласти претензію з муніципального контрактом з урахуванням неустойки?
  • Як отримати неустойку за прострочення доставки автомобіля?
  • Стягнення неустойки з застойщіка за договором пайового будівництва
  • Прострочення виконання ремонтних робіт в сервісному центрі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ