Як забрати трудову книжку, якщо підприємство було ліквідовано?

З серпня 2010 року дружині перестали виплачувати допомогу по догляду за дитиною до 15 року, ссилавясь на те, що в компанії, де вона працювала помінявся власник і вся документація була передана новому власнику і компанія, що знаходиться за адресою компанії дружини ніякого відношення до цього вже не має. При цьому дружина отримувала лише повідомлення про майбутню зміну власника. ніяких повідомлень щодо зміни юридичної та фізичної адреси організації не було. Також є одна дивина - згідно з актом приймання-передачі податкової та бухгалтерської документації, документи нового власника були передані генеральним директором організації 27 липня 2010 в той час як дружина отримувала довідку за формою 2НДФЛ 6-го серпня за підписом якраз генерального директора, який, судячи по акту, вже передав документи нового власника. Власне, питання в тому, як отримати з компанії посібник і тепер уже повернути трудову книж, коли стверджується, що даной компанії за вказаною адресою не існує і місцезнаходження не відоме? Яка послідовність дій?

Іван.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Іван.
1. Розмір і виплата одноразової допомоги при народженні дитини не залежить від факту ліквідації підприємства.
2. У цьому випадку покладені виплати ви будете отримувати в органі соціального захисту населення за рахунок коштів ФСС.
Посібник звільненої в період вагітності платять з дня народження дитини до досягнення малюком півтора років в мінімальній сумі. У тому ж розмірі покладається посібник жінці, яка втратила роботу, у період декретної відпустки.
При звільненні жінки в період відпустки по догляду за дитиною посібник покладається з дня ліквідації компанії і до того, як малюкові виповниться півтора року. Щоб з бюджету матір отримувала ту ж суму, що і у колишнього наймача, їй потрібно надати довідку про розмір допомоги, яку їй виплачували в компанії. При цьому в службі зайнятості вам потрібно взяти довідку про те, що допомога по безробіттю ви не отримуєте.
3. Якщо підприємство ліквідовано, то працівник повинен звернутися до його правонаступника або у вищестоящу організацію, якій було підпорядковане ліквідоване підприємство, для отримання трудової книжки, яка повинна зберігатися в архіві.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може роботодавець вимагати від співробітниці, яка перебуває у відпустці ...
  • На які виплати може розраховувати співробітниця ліквідованого підприємства, ...
  • Які права має вагітна співробітниця при ліквідації підприємства?
  • Права вагітної співробітниці при звільненні за скороченням?
  • Що робити якщо роботодавець переставши виплачувати декретні?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ