Чи може акціонер оскаржити дії генерального директора?

Я, Бубела Алла Борисівна, з січня 2004 року є акціонером Відкритого акціонерного товариства «Р).
В даний час здійснено рейдерське захоплення ВАТ «Р», шляхом фальсифікації ( "нібито " протоколом загальних зборів акціонерів (вказані люди, що продали свої акції в 2000 році ОООІ "Факел ", а в 2004 ми купили акції в ОООІ " факела ") змінено наш генеральний директор) і розкрадання документів з офісу (порушено дві кримінальні справи). У виписці з ЕГРЮЛ ми залишилися акціонерами, а генеральний директор сторонній.
01.03.2010 року нами (акціонерами) було зроблено заяву в УБЕЗ УВС ЮЗАО, яке направлено для розгляду в УБЕЗ УВС СЗАТ м. Москви.
Відповідь надійшла 17.06.2010 року, що за підсумками проведеної перевірки, винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи (постанова від 29.04.2010г.) Яке нами оскаржене в прокуратурі СЗАТ м. Москви 24.06.2010р.
Шахраї перебувають на волі і діють від імені ВАТ «Р» завдаючи матеріальну шкоду фірмі: відчужена земельна ділянка в д. Горки Московської обл. Ленінському р-на, вартістю 36211000 рублів і набираються позикові кошти на розрахунковий рахунок, тобто штучно створюється борг компанії.

Підкажіть, чим нам може допомогти Міська Прокуратура? І до кого звертатися?

Олександр Сергійович.

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олександр Сергійович. Акціонер вправі оскаржити до суду рішення, прийняте загальними зборами акціонерів з порушенням вимог законодавства, інших правових актів та статуту товариства, у разі, якщо він не брав участі в загальних зборах акціонерів або голосував проти прийняття такого рішення та вказаним рішенням порушені його права та законні інтереси (п. 7 ст. 49 Закону про акціонерні товариства). Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оформити спадщину на нововиявлена майно?
  • Чи міг голова СНТ відключити боржника від електроенергії без рішення суду?
  • Як визнати створення ТСЖ незаконним і визнати незаконним його рішення?
  • Чи повинні жителі оплачувати комунальні послуги за постановою, визнаному не ...
  • Отримання невиплаченої прибутку одним із засновників ТОВ

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ