Чи міг голова СНТ відключити боржника від електроенергії без рішення суду?

1 березня 2011г.председателем садівничого товариства без попередження було відключено електроенергію в будинку, в якому люди проживають постійно з квітня 2010р. Борг за електроенергію склав 8100 руб. Гроші тільки за електроенергію голова брати відмовився, нарахував борг 36500 руб. - 3 МРОТ (12990 рублів вступний внесок, 10000 рублів за підключення електроенергії, 8100 за електроенергію по лічильнику, решта - членські внески за три роки і пені на них). Ділянка придбана за договором купівлі-продажу в 2007году. Є Довідка, видана попередньому власникові про відсутність боргів за внесками. Чи потрібно платити вступний внесок, або покупець є членом садівництва автоматично, згідно статті 18 (пункт 2) ФЗ № 66 от15.04.1998г.І чи мала право голова садівництва відключати електроенергію в 30-градусний мороз, заподіявши тим самим проживаючим людям значної шкоди, замерз і тріснув унітаз і вийшов з ладу водонагрівальний бойлер та інше. Крім того, завдано в ред здоров'ю жителів, син - чорнобилець, його дружина - має інвалідність. Допоможіть, будь ласка скласти позовну заяву до суду. Звернення до прокуратури, до депутатів і т.п. результатів не дали.

Євген

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. Ви маєте право звертатися до суду про визнання недійсними що порушують його права та законні інтереси рішень загальних зборів членів садівничого, городницьких або дачного некомерційного об'єднання або зборів уповноважених, а також рішень правління та інших органів такого об'єднання.

Стаття 38 ФЗ «Про електроенергетику» містить пряму заборону на обмеження режиму споживання електричної енергії, в тому числі його рівня, для споживачів, що мають заборгованості з оплати електричної енергії та виконуючих інші зобов'язання, передбачені законодавством Російської Федерації і угодою сторін.

Діяльність садівничих некомерційних товариств регулюється Федеральним законом від 15 квітня 1998 р. № 66-ФЗ «Про садівничих, городницьких і дачних некомерційних об'єднаннях громадян», у відповідність до норм якого, в органів управління товариства немає права позбавляти членів такого об'єднання можливості користуватися електрикою, навіть якщо у вас були б борги по оплаті внесків, права відключати електроенергію, у правління та голови СНТ немає, тому дане питання вирішується в судовому порядку.

Вам необхідно звернутися до суду для вирішення питання про підключення електроенергії та отримання компенсації завданої шкоди: пошкоджена сантехніка, прилади і т.д.

 

Додаткові матеріали:

  • Як боротися з перевитратою електрики на загальнобудинкові лічильники?
  • Чи має право садове товариство при наявності заборгованості по сплаті відкл ...
  • Позов про визнання акта про невраховані споживанні електроенергії незаконни ...
  • Позов про визнання акта про невраховані споживанні електроенергії незаконни ...
  • Дії членів СНТ при незаконному відключенні електроенергії

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ