Чи повинні жителі оплачувати комунальні послуги за постановою, визнаному недійсним?

15 жовтня 2010р. главою адміністрації м. Дальнегорська Приморського краю видано Постанова «Про нормативи споживання теплової енергії на опалення житлового фонду». Однак, стаття 157 ЖК РФ встановлює: «Розмір плати за комунальні послуги розраховуються виходячи з нормативів споживання, затверджуваних органами державної влади суб'єктів РФ (частина 1 в ред. ФЗ від 27.07.2010г. № 237-ФЗ).
Тобто, органи місцевого самоврядування не мають права встановлювати нормативи на комунальні послуги, це прерогатива крайових органів влади. Прокуратура
м. Дальнегорська опротестувала цю постанову і, після того як адміністрація відхилила протест, подала позов до суду з вимогою визнання постанови нечинною і підлягає скасуванню, як не відповідним нормам законодавства. Дальнегорська міський суд виніс рішення від 08.02.2011г. про визнання Постанови не відповідним нормам законодавства і підлягає скасуванню з моменту рішення суду, тобто 8 лютого. Касацію прокуратури за визнанням Постанови недіючим з дня її прийняття суд відхилив.
В результаті жителі змушені оплачувати послуги з 15 жовтня по 8 лютого за завищеними, затвердженим Постановою, нормативам, а ресурсопостачальними організація продовжує збагачуватися, незаконно стягуючи цю плату. Раз постанову було визнано незаконним, то як по ньому можна стягувати плату з 15.10.2010р. по 08.02.2011г. і перестати стягувати з 08.02.2011г. Це якась полусправедлівость, полулузаконность.
Як бути кільком тисячам дальнегорцев, як добитися повної справедливості?

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Вам необхідно направити претензію про перерахунок оплачених комунальних платежів. У разі відмови в перерахунку, ви маєте право подати позовну заяву до суду. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Хто має оплачувати заборгованість сироти по комунальних платежах?
  • Що робити якщо касаційний розгляд справи не принесло результату?
  • Перерахунок оплати за комунальні послуги з розрахунку кількості проживаючих ...
  • Виняток оплати за послугу «замикаючий пристрій» з комунальних платежів
  • Заяву до суду на ЖКГ

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ