Коли припиняється порука за кредитним договором?

Потрібна допомога про визнання іпотечного договору на 3.5 міл руб. не дійсним тому підпис в договорі варто не самого позичальника. Тобто ми 4 поручителя поручилися за солідну бізнесменку, а виявилося підписалися її дочки-20 річної студентки безробітної. При оформленні кредитного договору та Договору-поручительства в банку нам копії не видавали.
Договір укладався 2006р, а ми дізналися тільки в серпні 2010р з листа банку що позичальник у нас 20 річна дівчина. Запитавши копію договір у банку ми побачили, що проходимо поручителями у молодої 20 річної студентки. А підпис стоїть її мами за яку ми доручалися. Договір віддали на експертизу. Якщо експертиза підтвердить, що підпис не самого позичальника в договорі виникає Питання: - можна визнати договір не дійсним і вивести поручителів з поруки. В результаті шахрайських дій мами позичальника, самого позичальника і співробітників банку був оформлений іпотечний кредит на 3.5 міл. Руб. на 20 років за 16% річних з підробленими довідками як на самого позичальника (у той час вона була 20 річною студенткою без доходів вчилася в коледжі на денному відділенні) а довідки про доходи і місце роботи зробила їй мама (вона господиня кафе). На всіх 4-хпоручітелей довідки написані одним почерком з необхідною з /п. мамою позичальника

Поручителі

Відповідь юриста:

Привіт Поручителі. Стаття 367. Припинення поруки, містить вичерпні обставини:

1. Порука припиняється з припиненням забезпеченого нею зобов'язання, а також у разі зміни цього зобов'язання, що тягне збільшення відповідальності або інші несприятливі наслідки для поручителя, без згоди останнього.
2. Порука припиняється з перекладом на іншу особу боргу по забезпеченому поручительством зобов'язанню, якщо поручитель не дав кредитору згоди відповідати за нового боржника.
3. Порука припиняється, якщо кредитор відмовився прийняти належне виконання, запропоноване боржником або поручителем.
4. Порука припиняється після закінчення зазначеного в договорі поруки строку, на який воно дано. Якщо такий строк не встановлений, воно припиняється, якщо кредитор протягом року з дня настання строку виконання забезпеченого порукою зобов'язання не пред'явить позову до поручителя. Коли термін виконання основного зобов'язання не зазначений і не може бути визначений або визначений моментом вимоги, порука припиняється, якщо кредитор не пред'явить позову до поручителя протягом двох років з дня укладення договору поруки.

Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи, адже при порушенні справи за фактом шахрайства, вам необхідно довести, що не знали про даних діях позичальника.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна стягнути заборгованість з поручителя після припинення діяльності б ...
  • Чи може бути розірваний договір поруки якщо останніх ввели в оману?
  • Визнання договору поруки позичальника недійсним
  • Стягнення заборгованості за кредитом з поручителя
  • Стягнення заборгованості за кредитним договором із зверненням стягнення на ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ