Чи може бути розірваний договір поруки якщо останніх ввели в оману?

Потрібна допомога про визнання іпотечного договору. не дійсним, який був оформлений Ощадбанком тому підпис в договорі варто не самого позичальника, а її мами - бізнесменкі Чотири поручителя доручалися за бізнесменку і підписуючи кредитний договору були впевнені, що підписують їй т.к підпис у договорі стояла її, а позичальником виявилося її 20 річна дочка. У 2006 році вона вчилася на 3-му курсі в планово економічному коледжі м. Чебоксар денного навчання. Банківськими працівниками порушені всі принципів кредитування (ст.34 Закону «Про банки і банківську діяльність») порушені стандарти укладення та підписання кредитного договору. У ітоге11 серпня 2006 за сприяння банківських працівників був оформлений іпотечний кредит на 3.5міл руб. под16% річних строком на 20 років під дутий заставу на не імущу, безробітну студентку за підписом її мами. Копії кредитного договору та договору поруки поручитель банк не видавав. У серпні 2010 р, з листа банку поручителі дізналися, що є поручителями у молодій дівчині. Запитавши копію договір в банку переконалися в тому, що договір оформлений на одну людину, а підпис іншої людини. . Хочемо віддати договір на експертизу для підтвердження підробки підпису. Питання: - можна визнати договір не дійсним тому договір підписано не самим позичальником? В результаті шахрайських дій мами позичальника, самого позичальника і співробітників банку був оформлений іпотечний кредит за підробленими документами на позичальника і на поручітелей.По запитом поручителів банк видав копії документів на поручителів доданих до договору. Виявилося довідки про доходи і місце роботи на поручителів вигадані й написані одним почерком мамою - позичальника. Довідка про доходи та місце роботи позичальника написані також її мамою. З кредитного договору видно: Видача кредиту здійснювалась одноразово шляхом зарахування суми кредиту на рахунок Позичальника з подальшим перерахуванням її мамі яка прийняла «активне» участь в оформленні кредитного договору на свою дочку і поставивши при цьому свій підпис. Мама-позичальника в 2006 році знаходилася в скрутному фінансовому становищі, а оформити кредит на себе не представлялося можливим ось і вирішила свої проблеми вирішити вище зазначеним способом.

Відповідь юриста:

Привіт Поручителі. Стаття 367. Припинення поруки, містить вичерпні обставини:

1. Порука припиняється з припиненням забезпеченого нею зобов'язання, а також у разі зміни цього зобов'язання, що тягне збільшення відповідальності або інші несприятливі наслідки для поручителя, без згоди останнього.
2. Порука припиняється з перекладом на іншу особу боргу по забезпеченому поручительством зобов'язанню, якщо поручитель не дав кредитору згоди відповідати за нового боржника.
3. Порука припиняється, якщо кредитор відмовився прийняти належне виконання, запропоноване боржником або поручителем.
4. Порука припиняється після закінчення зазначеного в договорі поруки строку, на який воно дано. Якщо такий строк не встановлений, воно припиняється, якщо кредитор протягом року з дня настання строку виконання забезпеченого порукою зобов'язання не пред'явить позову до поручителя. Коли термін виконання основного зобов'язання не зазначений і не може бути визначений або визначений моментом вимоги, порука припиняється, якщо кредитор не пред'явить позову до поручителя протягом двох років з дня укладення договору поруки.

Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи, адже при порушенні справи за фактом шахрайства, вам необхідно довести, що не знали про даних діях позичальника.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна стягнути заборгованість з поручителя після припинення діяльності б ...
  • Коли припиняється порука за кредитним договором?
  • Визнання договору поруки позичальника недійсним
  • Стягнення заборгованості за кредитним договором з позичальника
  • Стягнення заборгованості за кредитом з поручителя

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ