Що робити якщо адміністрація відмовила в приватизації квартири?

Свідчу Вам свою повагу, прошу розглянути моє питання. Я, Ісаєва Тетяна Іванівна народилася 04.04.1960 року в м. Москві. У 05.1979 р. прийшла працювати на підприємство Спеціалізоване управління № 9 по ремонту та налагодження систем теплопостачання об'єднання «Мосінжеремонт». У загальній складності відпрацювала без перерви 17 років.
У 1983 році отримала службову площу (430 кв.м) за адресою: вул. Аміньевское шосе д. 26 кв.26 (вул. Суслова д.13 кв.26) на сім'ю з 3-х чоловік (я, чоловік, дочка). При цьому здала ордер і виписалися з квартири за адресою вул. Можайське шосе д. 23 кв.2 У 1986 народила сина (прописала Аміньевское ш. 26-26). У 1999 році дочка вийшла заміж і народила сина. На чергу щодо поліпшення житлових умов не встали. У 2008 році в дочки помер чоловік і в 2009 році дочка з онуком виписалися. Постало питання про приватизацію. При першому зверненні до Департаменту житлової політики про переведення з службової в ордерну, отримала відмову, але при цьому в ЖЕКу видали на руки договір соціального найму безстроковий. Допоможіть приватизувати квартиру.

Відповідь юриста:

Здравствуйте. У такій ситуації громадянам, які отримали відмову у приватизації житлового приміщення необхідно звернутися до органів правосуддя з позовною заявою.

Підставою для звернення до суду є письмова відмова державних і муніципальних органів у передачі нерухомості у власність заявника. Також до позовної заяви додаються й інші документи. У кожній конкретній ситуації комплект документів різний, однак, як правило, потрібна наявність копії договору соціального найму або ордера, на підставі якого була видана квартира, посвідчення особи заявника, виписка з будинкової книги, а також копія фінансово-особового рахунку квартири.

Приватизація нерухомості через суд вимагає оплати державного мита за подання позовної заяви про визнання права власності на квартиру в порядку приватизації.

 

Додаткові матеріали:

  • Адміністрація вимагає від сім'ї виписатися з житлового приміщення: чи прав ...
  • Як оскаржити перехід квартири у власність вітчима через 12 років?
  • Як оскаржити перехід квартири у власність вітчима через 12 років?
  • Відмова в приватизації житлових приміщень
  • Визнання приватизації житлових приміщень недійсною

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ